Jovanović Ćuta pozvan na saslušanje zbog dešavanja na Starici 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Poslanik grupe Moramo-Zajedno i predsednik skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta u sredu je pozvan od strane inspektora Policijske uprave Majdanpek, radi pribavljanja informacija o dešavanjima na planini Starici.

Kako se navodi u pozivu, Jovanović je pozvan u skladu sa odredbama člana 288. stav 1 Zakona o krivičnom postupku. Stranka Zajeno je saopštila da će se Jovanović odazvati pozivu za saslušanje, koje bi trebalo da počne danas u 18 časova.

Jovanović je na konferenciji za medije poslaničkog kluba Moramo-Zajedno rekao da policija „ovih dana privodi građane i upada im u stanove“ i da je i on pozvan na saslušanje.

„Zovu i mene da me saslušaju, verovatno ih zanimaju sve okolnosti i detalje svega onog što se dešavalo na Starici u poslednja dva dana, mislim na događaj pre svega oko paljenje mašine i tako dalje“, rekao je Jovanović, koji je lider Ekološkog ustanka.

Kazao je da je na planini Starica „situacija dovedena do usijanja“, te ukazao da je ona nedavno eksalirala.

„To što se dešava na Starici traje na svim mestima gde građani nisu obavešteni o planovima nekakvih radova, gradnji malih hidroelektrana, postavljanja sondi…“, rekao je on.

Ćuta je u sredu ujutru izjavio da je policija u utorak uveče upala u stan aktivistkinje iz Majdanpeka, Irene Barbulović, i to dok je uspavljivala decu, nedugo posle gostovanja u emisiji „Da razumemo“ na N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari