Jovanović: Dajte mi jednog kriminalca u Srbiji koji nema člansku kartu SNS-a 1Foto: Printscreen/N1

Novinar portala Žig info Milan Jovanović, čija je kuća zapaljena pre četiri godine i od tada traje sudski proces protiv optuženih počinilaca, izjavio je danas da je odugovlačenje suđenja „očigledna opstrukcija“ i da bi on bio zadovoljan bilo kojom presudom, „pa neka ih i oslobode, samo nek okončaju taj sudski postupak“.

Jovanović je za televiziju N1 izjavio da bi poruka takvog sudskog epiloga bila da je „članovima Srpske napredne stranke (SNS) sve dozvoljeno – mogu da pale, da ubijaju, da prebijaju, zaštićeni su zakonom“ i da „građani ove zemlje budu svesni da je pravda kod nas selektivna“.

„Dajte mi jednog kriminalca u ovoj zemlji da nema člansku kartu SNS, takve osobe nema, očigledno ih članska karta SNS štiti od zakona“, kazao je Jovanović.

Naveo je da smatra da bi, u slučaju da su okrivljeni ostali u pritvoru, postupak već bio završen, a što se tiče optuženog Aleksandra Marinkovića koji je u bekstvu, kazao da je „čudno da još nije uhapšen, ali nemojmo da budemo iznenađeni ako i ovi okrivljeni pobegnu“.

„Advokati se trude da imaju što više sudskih postupaka, svesni su da su se dočepali zlatne koke koji je dosta novca proneverio u samoj opštini Grockoj, njima se to ne ispušta i sa tim novcem okrivljenih, a uveren sam da Dragoljub Simonović plaća advokate i ostalih okrivljenih, oni sa tim novcem kupuju sebi slobodu. Oni krivicu ne mogu da izbegnu, ali samim odlaganjem sudskog postupka oni kupuju sebi slobodu“, ocenio je Jovanović.

On je istakao da se nada da ćemo do pravde doći i da „očekuje tu pravdu, da je konačno oseti svaki novinar u ovoj zemlji, jer bi u tom slučaju potencijalni napadi bili znatno smanjeni“.Kazao je da novinari portala Žig info svakodnevno trpe pritiske.

„Gročanski batinaši su još aktuelni, prave nam velike probleme tokom rada, toliko su se osilili da su počeli da napadaju i policiju i partijske neistomišljenike, ali se nadam da će ova država da postane pravna država i bude jednaka za sve, što danas očigledno nije. Postoje zaštićeni koji mogu da rade sve što hoće“, naveo je Jovanović.

Rekao je da je zajedno sa suprugom „prošao ovozemaljski pakao“ i da to ponovo proživljavaju „na svakom sudskom postupku“, gde su „izloženi maltretiranju advokata okrivljenih“.

„Supruga mi je postala nervni bolesnik i leči se na neuropsihijatriji, da li ćemo da dočekamo pravdu ne znam“, rekao je Jovanović i dodao da ima osećaj „da kod nas krivični zakon postoji – jedan za sudije, drugi za advokate, treći za Apelacioni sud“.

Kako je ranije saopšteno iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), ročište koje je u petak bilo zakazano na ponovljenom suđenju za napad na novinara Milana Jovanovića i paljenje njegove kuće odloženo je zbog spajanja dva sudska procesa ponovo u jedan sudski predmet, nakon što je Apelacioni sud nedavno oborio i drugu presudu za paljenje kuće novinara.

Sledeće ročište je zakazano za 30. jun, a početak ponovljenog postupka protiv bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, Vladimira Mihailovića i Aleksandra Marinkovića odlagan je od februara ove godine, dovoljno dugo da je sačekao i nedavno obaranje presude protiv Igora Novakovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari