Jovanović: Od nastanka Srbije nije bilo istraživanja kao što je Nebojše Stefanovića 1Foto: Vesna Laćarak

Doktorska disertacija ministra Nebojša Stefanovića je jedna od najboljih koja na Megatrend univerzitetu odbranjena u poslednjih deset godina.

To je rekao juče Mića Jovanović, rektor Megatrend Univerziteta, odgovarajući na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa, među kojima su bila i ona u vezi sa doktoratom Stefanovića.

“Ministar je na 245 stranica empririjskog istraživanja (koje ne može da se plagira) objasnio funkcionisanje lokalne samouprave u gradu Beogradu i na svim njegovim opštinama. Od nastanka Srbije pa do danas takvo istraživanje nije urađeno. Što se tiče članova komisije iz inostranstva, oni su imali kopiju disertacije prevedenu na engleski jezik, a ministar je odgovarao na engleskom i na srpskom, pred publikom od više od 80 ljudi uključujući i novinare”, istakao je Jovanović.

Na jedno od pitanja, rektor Megatrenda naveo je da su od aktuelnih zvaničnika neke od studija na ovom univerzitetu završili ministar energetike Aleksandar Antić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar rada Zoran Đorđević, zatim Nenad Borovčanin, Branislav Mitrović, general Milenko Božović, državne sekretarke u Ministarstvu prosvete Ana Langović i Tatjana Cvetkovska….

On je dodao da su vratili naziv Univerzitetu u Megatrend, nakon što je jedno vreme bio Džon Nezbit, na zahtev više od 15.000 diplomiranih studenata, što je doprinelo povećanju broja studenata.

“Fakultet za kulturu i medije, smer za menadžment u kulturi i medijima, je akreditovan već više od 15 godina. DJ studije su samo jedan od programa u okviru tog smera, što se automatski smatra akreditovanim. To je potvrdio i ministar Šarčević na pres konferenciji u junu ove godine”, istakao je Jovanović.

Kako je navedo, svih 12 fakulteta Megatrend univerziteta imaju domaću akreditaciju, evropsku akreditaciju i akreditaciju American Quality Association, što znači da se, bez nostrifikacije, priznaju “od Skandinavije do Južne Afrike i od Amerike do Japana”.

Prema njegovim rečima, Megatrend ima blizu 120 međunarodnih ugovora o saradnji, a među njima su ugovori sa LUM Mediteranski univerzitet iz Barija, Politechnico di Milano, L’Ecole de management de Grenoble (Francuska), London School of Business and Finance…

Rekao je i da je posle zavšrenog Pravnog fakulteta na Megatrendu moguće polagati pravosudni ispit, kao i da Fakultet za civilno vazduhoplovstvo ima praksu u saradnji sa Vazduhoplovnom akademijom iz Vršca, SMATSA, Pilotskom akademijom Prince Aviation, dok je studentima na raspolaganju i univerzitetski mlazni avion CJ1.

Studije za učesnike rijalitija, starlete i rokere

Tokom “Intervjua na mreži” bilo je dosta duhovitih pitanja, kao što su da li Megatrend razmišlja o studijama za učesnike rijalitija. “Ukoliko interesovanje bude veliko, naravno da hoćemo, a naši studenti ići će na praksu i u Zadrugu i u Parove”, šaljivo je odgovorio Mića Jovanović.

Na pitanja o starletama, rekao je: “Kao što znate, dugo smo školovali misice i starlete, ali je Univerzitet odustao od toga pošto nam se broj ženske populacije na Univerzitetu dramatično povećao, pa muškom delu nastavnika i administracije – nije bilo dobro! Zbog mentalnog i fizičkog zdravlja istih, rešili smo da smanjimo broj starleta i misica, tako da je njihov broj poslednjih par godina značajno manji”.

U šaljivom ruhu, rekao je i da planiraju da uvedu studije za rokere i metalce, a da će kao provereni roker biti šef tih studija, a da će se praksa izvoditi u njihovom rokenrol studentskom klubu svakog četvrtka od 14 do 20 časova.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/photos/a.401114090073963/964108867107813/?type=3&theater

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari