Jovović iz Zajedno! poziva Novosađane na "bunu protiv mafije" 1foto: Arsenije Mandić / Danas

„Novi Sad je grad u opasnosti. GUP je usvojen protivno našem interesu i protivno pravu. Pod veoma mutnim okolnostima, zgrade niču tamo gde nikome nisu potrebne, dok slobodna parking mesta postaju misaona imenica. Šodroš, pluća grada, seče se i gazi. Žele da menjaju korito Dunava. Postaje mnogo teže kretati se, disati, i ostati zdrav“, navodi se u saopštenju gradskog odbora Zajedno!, uoči protesta u četvrtak.

U saopštenju, koje potpisuje predsednik gradskog odbora te političke organizacije Radivoje Jovović, navodi se da se to sve dogodilo „zahvaljujući sprezi političke i građevinske mafije koja se ne usteže da na nas, građanke i građane, pusti najobičnije nasilnike“, za koje tvrde da „uživaju u tome da gaze i ponižavaju ljude, koji, ukoliko prljavi interes to naloži, sutra mogu biti u dvorištu svakoga od nas“.

„Moramo ustati protiv toga. Njihova je snaga manja nego što se čini, samo su je strah i naša zbunjenost, dok velikim očima gledamo njihove bezočnosti, učinili velikom. Na našoj strani su brojevi i pravedan cilj, na njihovoj sebični interes i kompleksi nekolicine. Kad bi bilo po razumu i zakonu, bilo bi drugačije, ali oni ne razumeju i ne slušaju reči – oni razumeju samo govor ulice“, dodaje Jovović.

Oni su pozvali sugrađanke i sugrađane, da se pridruže „buni protiv mafije“, naglasivši da su im potrebni svi aktivisti i aktivistkinje, udruženja građana i političke organizacije, pošteni policajci i državni službenici, „da vrate naš grad“.

„Nećemo valjda dopustiti da nas kinji „gradonačelnik“ koji se ne usuđuje da se sam prošeta ulicama Novog Sada?! To bi bilo ispod dostojanstva našeg grada, ispod nivoa razuma kojim je ovaj grad sačinjen“, dodaje Jovović.

„Samo zajedno možemo da oslobodimo Novi Sad, ali i da, ostajući hrabro i čvrsto na tom putu, oslobodimo našu državu“, zaključuju u saopštenju predsednika gradskog odbora Zajedno!.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari