Jugoslavija je 1972. u rekordnom roku vakcinisala 18 miliona ljudi

PRENOSIMO: Svi su se morali vakcinisati i nije bilo izuzetaka

Ostavite komentar


  1. Interesatno kako tada nije bilo pisaca peticija protiv vakcinacije i drugih antivaksera !!

  2. Ne samo da je vreme i društvo bilo drugačije, već pre svega ne mogu se porediti velike boginje i SARS-CoV-2.

  3. Da,kad vec pisete,navedite kolilo je trudnica rodilo bolesnu decu zbog te vakcine. Vakcina za velike boginje je stvarana godinama a ne kao ova za koronu 6 meseci. Zasto nije pronadjena vakcina protiv raka tj kancera,tada bih bila prva da je primim,a ovu secernu vodicu neka prime oni koji su Koronu i napravili.

  4. Ta vakcina je napravljena kako treba, virus su izolovali, naparvili vakcinu, godinama je testirali i na kraju je koristili.

    Da li je virus corona izolovan ? Ne bih rekao, niti su imali vremena, a niti hoće da ga izoluju.

    Pametnom dosta.

  5. To je bila FNRJ,zemlja ponosnih i postovanih posleratnih junaka,punih ljubavi i volje,moralnih,jos uvek nekorumpiranih,zemlja jakih institucija.Godine kada se slavio zivot i sve je uspevalo,lako.Kao dieca u sretnoj porodici.Neznam.Mozda sam ja kriv?

  6. Jel zna neko dali se i tada potpisivao papir da vakcinu primas na sopstvenu odgovornost???

  7. Ta vakcina je bila efikasna i delotvorna…..ova sad nije ni jedno ni drugo. Ova te ne štiti čak ostavlja posledice što je i dokazano. Čim se potpisuje da na sopstvenu odgovornost primaš vakcinu i čim se oni ograđuju od bilo čega tu nisu čista posla. Farmaceutska mafija

  8. Tada nije bilo nadri lekara, lajfkouceva, proroka i drugih prevaranata koji bi se okoristili o ljudsku muku kao sad i narod je slusao ljude koji su zavrsili adekvatnu skolu za poziciju na kojoj se nalaze.

  9. U to vreme, nije bilo infodemije. Kao ni lažnih vesti. Laboratorijski gledano, kovid je bio tek u planu.

  10. Ali zato ja znam za troje koji su umrli par sati nakon te vakcine. Misliste da je bilo vesti o tome?

  11. @Uoki021 : Možda su „pisci Peticija“ bili „na letovanju na onom usamljenom ostrvu u JadranU“…?!

  12. Da, ali te vakcine su bile ispitane.
    Ima dokumentarac o tom dogadjaju, prica ga zana koja je bila glavna za to. I ona kaze da je bilo dosta nuspojava i neki su i umrli ali se to zataskavalo.

  13. Interesantno je da su tada bile prave vakcine, koje jednom dozom naprave imunitet i suzbiju svako dalje sirenje virusa. A sa ovim korona cirkusom, mozemo da se vakcinisemo svake godine po dva puta.

  14. U Jugoslaviji se problemu ozbiljno pristupalo, dok su se ovi sa vlasti nama smejali na TV-u i najavljivali šoping u Milanu, i govorili kako se plašimo najsmešnijeg virusa na svetu.

  15. E, bilo sad se spominjalo.
    Jugoskavija je bila drzava, iz price roditelja, oboje lekari, tada se postovalo misljenje strucnjaka.Danas, nuti drzave, niti postovanja kompetentnih.Samo politikanti, diletanti.

  16. Ne moze se porediti Jugoslavija sa ovim banana drzavama nastalim raspadom Juge. Hteli ste svoje banana drzave, Juga vam je smetala, sada trpite svi od Vardara do Trigolava posledice.

  17. Variola je mnogo smrtonosnija od korone. 8 od 9 lekara je umrlo, ako ne umres ostanes unakazen od posledica, da je to situacija sa koronom bila bi totalno druga prica. Nema ovo veze ni sa drzavom ni bilo cim, jednostavno je situacija bila daleko ozbiljnija, niko ne razmatra da koristi koronu za bioterorizam.

  18. Givorite o drugom vremenu i totalno drugačijoj bolesti, ovo sada je nameštaljka zbog profita, ne zdravlja, jos je i eksperiment… Mada ni to tačno nije utvrdjeno šta je bilo, tada…. Babe i žabe izmešane….

  19. Tada građani nisu morali kao danas da potpišu da na sebe preuzimaju odgovornost za eventualne negativne posledice vakcinisanja.

  20. Komentari su izuzetno zanimljivi.
    Ovi sto se pozivaju na potpisan papir su potpuno u zabludi. Ne potpisuje se zbog stetnosti vakcine kao takve, stetni su mnogi lekovi pa nista (lece jedno, razaraju drugo). Potpisuje se ako se nesto desi i podje po zlu (na primer alergijska reakcija) da ne mozete da naplatite odstetu, kao i u slucajevima raznih operacija i intervencija. Nemojte biti glupi. Stetan je i vazduh koji disete svakodnevno pa predlazem da nabavite gas masku i bocu sa planinskim vazduhom. A za hranu ne znam sta da vam kazem, i ona je stetna, predlazem da prestanete da jedete… Toliko je budala na ovom svetu da ja nemam reci kojima bih mogla opisati stanje u kojem se planeta nalazi, nepismena sam za za bas toliku ironiju…

  21. Sve zato što se tada znalo ko šta radi i zašto.Nije bilo puno pametnjakovića,a 99% ne zna da nabroji ni jednu komponentu vakcine

  22. problem 21 veka je nova mafija takozvane integrativne medicine/homeopatija/aromaterapije … tek oni prodaju secernu vodu razblazenu hiljadu puta koja deluje?! ( ne razblazen menta valjda ne deluje) i cini mi se da imaju mnogo bolji marketing. LEKOVI SE NE MOGU SLOBODNO REKLAMIRATI- ali zato sve drugo moze, pa se pitam ko je tu naseo na reklamu

  23. Od 175 umrlo 35, lako je izračunati % smrtnosti = 20%. Pritom vakcina nije pravljena navrat-nanos, već je bila odranoje ispitana i u upotrebi. Tako da se ne može baš porediti epdemija Variole iz ’72 i tzv. Pandemija Covid 19.

  24. Meni je najaci utisak, odakle tolike vakcine u jednom tako kratkom periodu ?! Drugo ako je zarazeni dosao sa marsa…bas me briga ali on je dosao iz sredine gde je bila epidemija velikih boginja ?! Molim za pojasnjenje ako ga ima?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.