Da žene imaju svoju Novu godinu, Zrenjaninci su već odavno navikli, jer se ovde u organizaciji ženskog udruženja Sva lepota sveta više od dve decenije upravo na ženski način praznuje i proslavlja i ova svetkovina.


Za taj lep i veseo običaj pročulo se diljem zemlje, pa na proslavama u zrenjaninskom hotelu Vojvodina bude tesno kad pripadnice lepšeg pola počnu da lumpuju nekoliko nedelja pre zvanične proslave Nove godine. Tako je bilo i prošlog vikenda, na zagrevanju koje je Udruženje Sva lepota sveta upriličilo, a žene su se, po običaju, bećarile uz muziku.

– Nekada su nam dolazile žene iz cele Jugoslavije, bilo nas je i po dve hiljade. Muškarcima je ovde ulaz zabranjem, primamo samo Deda Mraza, muzikante i konobare. Do sada je kroz naša druženja i proslave prošlo 60.000 žena – objašnjava pokretačove manifestacije Katarina Halasev.

Ove godine će se proslava ženske Nove godine održati 21. decembra u hotelu Vojvodina. Očekuje se prisustvo 200 zvanica iz Pančeva, Novog Sada, Vršca, Šapca, Kikinde i Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari