Kada će biti objavljeni prvi rezultati popisa stanovništva u Srbiji? 1Foto: Popis 2022

Prve podatke popisa stanovništva, koji je završen prošle godine, Republički zavod za statistiku objaviće 28. aprila.

Republički zavod za statistiku će sporadično objavljivati podatke do kraja godine, tačnije do 28. decembra, a prvi, 28. aprila, koji budu objavljeni ticaće se nacionalne pripadnosti.

Tokom maja, RZS će objaviti podatke o broju stambenih jedinica, kao i starosti i polu stanovništva, a u junu o stanovima, sobama, ali i maternjem jeziku i veroispovesti.

Početkom jula biće objavljeni podaci o osnovnim karakteristikama domaćinstava u Srbiji, 20. jula biće poznat i broj osoba i domaćinstava koji žive u stanovima, dok će se 31. jula znati i školska sprema i pismenost stanovništva.

Gustina nastanjenosti stana, bračni status i podaci o fertilitetu javnosti će biti dostupni krajem avgusta, a tokom septembra će biti objavljeni podaci o migracijama.

Tokom oktobra i novembra RZS će objavljivati podatke o ekonomskoj aktivnosti, invaliditetu, instalacijama u stanovima i grejanju.

Poslednja objava iz popisa u 2023. godini biće 28. decembra, kada će biti objavljeni podaci o stanovima prema vrsti zgrade, spratnosti i godini izgradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari