"Kadija te tuži, kadija ti sudi, a sada te i kadija brani": Nova novosadska zaštitnica građana radila kao izvršiteljka deset godina 1Foto: Skupština grada

Novosadski parlament izglasao je novu gradsku ombudsmanku Stevanu Subić čija je biografija odmah privukla pažnju, jer se navodi da je radila u kancelariji izvšitelja deset godina.

Novi Sad nije imao zaštitnika građana oko pet meseci, jer je Marina Popov Ivetić podnela ostavku da bi prešla da radi kao zamenica gradskog pravobranioca.

Subić koja je završila opšti smer Pravnog fakulteta u Novom Sadu, u svojoj biografiji je navela kako je najviše iskustva stekla u radu kao viša pomoćnica javnog izvršitelja.

Tamo je od 2014. godine vodila predmete, podnosila izveštaje izvršnim poveriocima i radila sa strankama.

Karijeru je započela u Osnovnom sudu, gde je prvo volontirala da bi posle tri godine bila na mestu sudijskog pripravnika.

Đurađ Jakšić predsednik odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini grada, u obrazlaganju zašto radikali neće podržati novog gradskog ombudsmana, naveo je upravo njeno prijašnje radno iskustvo.

– Po našem mišljenju neko ko je u poslednjih deset godina bio desna ruka jednog od novosadskih izvšitelja, koji su pljačkali građane Novog Sada, nije kvalifikovan da bude zaštitnik tih istih građana. Činjenica je da institutcija zaštitnika građana u Novom Sadu postoji 14 godina i da su građani potpuno izgubili poverenje u nju. Izgubili su veru da im zaštitnik građana može pomoći – rekao je Jakšić.

Miran Pogačar iz Građanskog pokreta „Bravo“ izjavio je da kako je „nova zaštitnica građana bivša izvršiteljka, što dovoljno govori koliko Novi Sad razmišlja o pravima građana“.

– Kadija te tuži, kadija ti sudi, a sada te i kadija brani. Ovo sve je rezultat činjenice da je građanima oduzeta moć da bilo šta kažu, da iznesu stav kako se sa nečim ne slažu, a da ne budu okrivljeni, prokazani i vređani – rekao je Pogačar.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari