Kadri Veselji: Nisam kriv 1Kadri Veselji Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Kadri Veselji, lider Demokratske partije Kosova (DPK) izjasnio se danas na prvom pristupanju sudu u sudnici Specijalizovanih veća Kosova u Hagu da nije kriv ni po jednoj tački optužnice u kojoj se tereti za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Nekadašnji pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići optuženi su pred sudom za zločine OVK u Hagu za zlodela počinjena u 34 nelegalna pritvora na Kosovu i u Albaniji nad najmanje 407 pritvorenika, od kojih je najmanje 98 ubijeno, od marta 1998. do septembra 1999. godine.

Optužnica Tačija i ostale u 10 tačaka tereti za progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje, pritvaranje, mučenje i okrutno postupanje. Za te zločine, optuženi snose individualnu i komandnu odgovornost.

Tači i Krasnići su juče izvedeni pred sud gde su obojica izjavili da nisu krivi za dela za koja ih tereti Specijalizovano tužilaštvo. Redžep Seljimi će sutra biti prvi put izveden pred sudiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari