Kako će raditi subotička javna preduzeća i ustanove za novogodišnje praznike 1Foto: J. Patarčić/Danas

Subotička javna preduzeća i ustanove će tokom novogodišnjih praznika pružati usluge građanima kroz dežurstva.

U dane predstojećih praznika rad u Domu zdravlja Subotica biće organizovan kroz dežurstvo.

U Službi za opštu medicinu nijedna ambulanta u gradu i vangradu neće raditi 31. decembra i 1, 2. i 3. januara. Dežurstvo će biti obezbeđeno u ambulanti Ogranak 4 (Karađorđev put 55) od 7 do 20 časova, a od 20 časova do 7 časova u Službi za hitnu medicinsku pomoć. Zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru dežuraće 24 časa.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece neće raditi 1, 2. i 3. januara. Dežurstvo će biti obezbeđeno u Dečijem dispanzeru (Đure Đakovića 14) od 8 do 24 časa, a nakon toga na Odeljenju pedijatrije Opšte bolnice.

Stomatološka služba dežuraće u zgradi Zubne poliklinike (Trg žrtava fašizma 16) 31. decembra od 7 do 18 časova, a 1, 2. i 3. januara u vremenu od 7 do 13 časova.

Respiratorna ambulanta (Harambašićeva 2) radiće 1, 2. i 3. januara od 7 do 14 časova.

Apoteka u prizemlju Gradske kuće dežuraće i za vreme praznika 24 časa.

Za vreme državnog praznika, pijace kojima upravlja JKP “Subotičke pijace” radiće po prazničnom radnom vremenu od 6 do 13 časova.

JKP “Parking” neće naplaćivati parkiranje u gradu 1. i 2. januara.

Svi polasci na linijama JP “Subotica-trans” će 2. i 3. januara saobraćati po redu vožnje za nedelju, dok su 31. decembra zadnji polasci na svim linijama do 21.15 časova.

Na liniji 1a poslednji polazak sa Kelebije biće u 21 čas i saobraćaće do Novog naselja, a poslednji polazak sa Novog naselja biće takođe u 21 čas i saobraćaće do Kelebije.

Na liniji 3 poslednji polazak sa Makove sedmice biće u 21 čas i saobraćaće do Bajskog puta, dok će poslednji polazak sa Bajskog puta biti u 20.40 časova i saobraćaće do Makove sedmice.

Na liniji 6 poslednji polazak sa Vikenda naselja biće u 20.55 časova i saobraćaće do Malog Bajmoka, dok će poslednji polazak iz Malog Bajmoka biti u 21.30 časova i saobraćaće do Vikend naselja.

Na liniji 16 poslednji polazak iz Aleksandrova za Teslino naselje biće u 21.05 časova, dok će poslednji polazak iz Teslinog naselja biti u 20.10 časova.

Nakon navedenih polazaka, gradski autobusi neće saobraćati, a 31. decembra posle 21 čas neće biti polazaka ni u prigradskom saobraćaju.

Međunarodna linija Subotica-Segedin neće saobraćati 1. januara, linija Subotica-Beograd neće saobraćati 2. i 3. januara, dok će linija Subotica-Novi Sad sa vremenom polaska u 11.45 iz Subotice i povratkom u 20 časova iz Novog Sada saobraćati za vreme trajanja državnih praznika.

Zbog raspusta u osnovnim i srednjim školama, do 16. januara neće saobraćati polasci koji saobraćaju tokom školske godine, a označeni su oznakom „Đ“ u redu vožnje.

Za vreme novogodišnjih praznika pošta na Graničnom prelazu “Horgoš” dežuraće 24 časa, dok će pošta u Prvomajskoj ulici raditi 3. januara od 8 do 14 časova.

JKP “Čistoća i zelenilo” 2. i 3. januara neće odvoziti smeće iz domaćinstva, izuzev sa Kelebije (leva strana, iz pravca grada) i iz Verušića. Takođe, blagajna preduzeća neće raditi 2. i 3. januara.

Blagajna JKP “Subotička toplana” neće raditi tokom novogodišnjih praznika, a prvi radni dan biće 4. januar.

Upravne kancelarije JKP “Stadion” neće raditi od 31. decembra do 3. januara, kao ni Gradsko strelište, Sportski tereni u Prvomajskoj ulici, Otvoreni bazen “Dudova šuma” i Stonoteniserska sala.

Gradsko klizalište radiće 31. decembra skraćeno, od 10 do 12 časova, 1. januara će biti zatvoreno, dok će 2. i 3. januara raditi po redovnom radnom vremenu.

SRC “Prozivka” će 31. decembra raditi skraćeno od 6 do 12 časova, 1. i 2. januara će biti zatvoren, a 3. januara će raditi uobičajeno.

Gradski stadion neće raditi 31. decembra i 1. januara, dok će za sportiste biti obezbeđeno dežurstvo 2. i 3. januara.

Hala sportova neće raditi 31. decembra i 1. januara, a 2. januara biće obezbeđeno dežustvo za sportiste, dok će 3. januara raditi redovno.

Gradska biblioteka Subotica neće raditi od 31. decembra do 3. januara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari