Kako će škole pustiti himnu 1. septembra? 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Neko sa razglasa, neko sa kompjutera ili mobilnog telefona – tako bi u školama trebalo da bude puštena državna himna „Bože pravde“ prvog dana nove školske godine po zamisli Ministarstva prosvete.

Pojašnjavajući za Danas najavu ministra prosvete Branka Ružića da će 1. septembra školska godina u svim školama početi intoniranjem ili izvođenjem državne himne, u Ministarstvu kažu da, ukoliko škola nema razglas, himnu treba pustiti u svakoj učionici na prvom času nastave koristeći muzički uređaj, kompjuter ili telefon.

„Prvi put u istoriji to činimo i važno je da kao građani poštujemo svoju zastavu, grb i himnu i time na najlepši mogući način čuvamo svoj identitet“, rekao je ministar Ružić u intervjuu Večernjim novostima.

Podsećamo, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je ranije da će nastava u školama početi regularno, kao i da će epidemiološka situacija sa korona virusom biti praćena, te da će odluke biti prilagođavane u slučaju potrebe.

Kako je naglasio „ponosan je što će školska godina početi normalno“ i što je doneta odluka da 1. septembar u svim školama širom Srbije otpočne intoniranjem ili izvođenjem državne himne „Bože pravde“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari