Kako je Koraks video 2018. godinu?

Izbor i retrospektiva karikatura po mesecima

Ostavite komentar


  1. Večeras je jedan Deda Mraz delio u Knez Mihajlovoj besplatno Koraksove kalendare. Stajao sam u blizini jedno pola sata i niko nije od pristojnih i poštenih građana uzeo ni jedan kalendar. Deda Mraz je bio prilično nervozan i otišao je u redakciju Danasa sa puim džakom kalendara.

    1. Lepo je znati da još ima pristojnih i poštenih građana, ali, nažalost, sve manje. Industrija svesti i indoktrinacija novim „vrednostima“ uzimaju danak. Neće se smiriti dok sve ne unište.

    2. Kaže čovek da su uzimali samo nepristojni i nepošteni. Čovek ima radar.

    3. Zakuni se u sendvič da si sve vreme pratio deda mraza dok nije otišao?

    1. Nemoj tako. Desimir Žižović Buin je završio čuvenu umetničku školu u mojoj Peći. Bio je dizajner i npr. pored deterdženta „Plavi Radion“ dizajnirao tetrapak pakovanje mleka „Moja Kravica“ i to sa cvetom u ćubici što je Mira Marković Milošević protumačila da se sprda njoj. Kada je došla na vlast, ne samo da je Desimir snosio posledice nego je i najveća izdavačka kuća u ex YU koja je pored stripova štampala i pionirski „Svet kompjutera“ i „SAT – TV“ ugašena a njena ogromna imovina i u Milanovcu i Beogradu rasprodana i uništena…
      Što se tiče Koraxa o njemu sam sve rekao.

      1. Miodrag iz Peći 01. januara 2019. u 10.39
        Nemoj tako. Desimir Žižović Buin je završio čuvenu umetničku školu u mojoj Peći. Bio je dizajner i npr. pored deterdženta „Plavi Radion“ dizajnirao tetrapak pakovanje mleka „Moja Kravica“ i to sa cvetom u ćubici što je Mira Marković Milošević protumačila da se sprda njoj. Kada je došla na vlast, ne samo da je Desimir snosio posledice nego je i najveća izdavačka kuća u ex YU koja je pored stripova štampala i pionirski „Svet kompjutera“ i „SAT – TV“ ugašena a njena ogromna imovina i u Milanovcu i Beogradu rasprodana i uništena…
        Što se tiče Koraxa o njemu sam sve rekao.
        Lupetaš gluposti. Desimir Žižović Buin nikada nije završio nekakvu umetničku školu u Peći. Završio je samo 4 razreda osnovne škole u Gornjim Branetića na Rajcu, a bio je neverovatno talentovan crtač. Za vreme rata je bio u četnicima na Ravnoj Gori i tamo je crtao razne letke, parole, plakate itd. Ukrašavao je salu za četnički kongres u selu Ba. Posle rata su ga progonili, ali je nekako uspeo da to prebrodi. 1959. godine je bio među osnivačima grafičkog preduzeća „Tipoplastika“ gd je radio kao dizajner sve do penzije 1980. Za „Dečje Novine“ je radio honorarno strip „Mirko i Slavko“ sve do zabrane tog stripa 1975. godine. Imao sam čast da sa Buinom radim na tom stripu oko 5 godina, a zajedno smo i radili u „Tipoplastici“ kao kolege dizajneri.

  2. U očima i peru dva puta Niš. To je taj slobodarski grad gde je onaj diktator prvi put pao. Da li se svaki naredni plaši tog grada, pa je taj grad u blatu i sirotinji već 3 decenije?

  3. Sudeći po prvojanuarskoj karikaturi na naslovnoj strani portala lista“Danas“ i po novogodišnjoj pojavi uklanjanja mojih već objavljenih komentara sa istog portala, mislim da mu se čini da su uhapsili Mraza, a ne da ove Nove godine Mraz štrajkuje zboj gušenja sloboda medija!

  4. sta je sa kalendarom za 2019
    kalendar za 2018 je bio pun pogodak, karikature po mesecima su bile gotovo prorocke
    nedostaje mi takav kalendar za ovu godinu
    zelim srecu i dug zivot Koraksu

  5. Žalosno je što ljudi, oduševljeni sveopštim đubretom koga svesrdno pomažu, ne shvataju da rade protiv sebe.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.