Kako je kupovina poklona obesmislila Osmi mart

Zašto slavimo Dan žena?

Ostavite komentar


  1. Kao i sve ostalo… Takva je sudbina, na primer, rok i rep muzike koje su nastale kao pobuna protiv društva, i uskoro je uspeh počeo da se meri u zarađenim dolarima gde se izgubio svaki smisao. Komercijalizacija uništava suštinu i to je najpodliji način za slamanje bunta.

  2. U redu . Nemam ništa protiv 8. marta ali… Kaže , nauka je ženskog roda , pa onda kecelje okačene na spomenike Jovana Cvijića , Josifa Pančića , Dositeja Obradovića … Što ne okačiše na spomenik neke žene ? Ispade da neko sprečava žene da budu pametne i zato nisu ravnopravne . Šahista , muškaraca koliko hoćeš , a retko koja žena . Pa pošto kače i na pokojnog Patrijarha kecelju , daj nek sledeći Patrijarh bude žena !!

    1. Zasto ne spomenes onda i ono pravo abortusa..kakav je to apsurd nad apsurdima! Pa, ciji je to zivot koji se zaceo u nasim matericama? Majka nije vlasnik svog deteta, i ako je zlocin ubiti ga kao bebu od nekoliko meseci, zasto onda i ubistvo u utrobi ne deklarisemo tako i ne nazivamo pravim imenom!!

      1. Niste samo naveli po kom zakonu Republike Srbije je zabranjen abortus. Izveden je performans u Beogradu i šta onda, niko ih nije dirao. Što to isto ne urade u zemljama gde je abortus zabtanjen? U zatvor bi odmah bile upućene, a u Bugarskoj bi naučili da jašu nacrtanog konja na zidu. Lako je buniti se u zemlji gde ih niko ne dira.

    2. Kad Rade pomenu sahiste i sahistkinje nikad mi nije bilo jasno zasto postoje kategorije muskih i zenskih sahista kao odvojene? Nije to dizanje tegova gde je normalno da muskarac moze veci teret da podigne

  3. Sve ljude, koji to zasluzuju, treba postovati svaki dan, ne samo zene i ne samo na 8. Mart.
    Ruze, pijanka i izvodjenje jedan dan u godini je sramota kako za muskarce tako i zene.
    SVAKI DAN treba postovati ljude oko sebe.

  4. Ako govorimo o nepravdi, nejednakosti,ugnjetavanju i sl zar nisu i uskarci u istom polozaju u nasoj zemlji? Ugrozeni su i oni a ne samo zene

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.