Učenik užičke škole pištoljem izazvao paniku među đacima u školskom dvorištu 1Foto: N. Kovačević

Učenik osmog razreda Osnovne škole „Dušan Jerković“ u Užicu izazvao je juče paniku među učenicima kada je, u školskom dvorištu, pucao iz, najverovatnije, pištolja na kapisle.

Četrnaestogodišnjak je, prema Danasovim saznanjima, za vreme velikog odmora u popodnevnoj smeni, na košarkaškom igralištu kod škole, izvadio takav pištolj i njime dva puta pucao u vazduh.

Nakon toga, pištolj je uperio u grupu učenika i, prema svedočenjima očevidaca, pokušao je da pobegne. Međutim, uhvatili su ga policajci koji obezbeđuju tu školu, kao i ostale škole u Srbiji, nakon tragedije 3. maja u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar“.

„Taj osmak je, na košarkaškom igralištu ispred škole, dva puta pucao u vazduh iz pištolja i onda ga uperio u dečake iz mog odeljenja. Oni su se veoma uplašili“.

Učenik užičke škole pištoljem izazvao paniku među đacima u školskom dvorištu 2
Foto: N. Kovačević

„Kada se završio veliki odmor, uspeli smo da uđemo u učionicu. Jedna devojčica, iz odeljenja tog dečaka koji je pucao, ušla je sa nama i zaključala vrata od učionice. Govorila nam je, sve vreme, da će sve biti u redu, da ne brinemo i da sačekamo da dođe nastavnica“, svedoči jedan od učenika škole i dodaje da je sve to trajalo petnaestak minuta.

Potom je, kaže, došla nastavnica i smirivala učenike tog odeljenja.

„Svi smo se mnogo uplašili, a neka deca su plakala“, svedoči za Danas učenik i navodi da je „dečaka koji je pucao jurila i uhvatila policija“.

Mirjana Maksimović, direktorka škole, potvrdila je za Danas da se sve to dogodilo i navela da su „dečaka sa pištoljem primetili policajci koji obezbeđuju školu i da su brzo reagovali“.

Učenik užičke škole pištoljem izazvao paniku među đacima u školskom dvorištu 3
Mirjana Maksimović/Foto: Gad Užice

Dodala je da je škola o tome obavestila majku dečaka koji je, u njenom prisustvu, odveden u policiju i navela da bi u toku dana, u skladu sa protokolom, trebalo da se sastane školski tim za zaštitu od nasilja, radi preduzimanja odgovarajućih mera.

„Obaveštena sam da to nije bio pravi pištolj, nego, valjda, igračka i on je oduzet učeniku ali, svejedno, to nije dozvoljeno da se donosi u školu“, kazala je za Danas direktorka.

U Policijskoj upravi Užice, Danasu je rečeno da je „školski policajac juče prijavo da je učenik osmog razreda, za vreme velikog odmora u drugoj smeni, pucao iz pištolja na kapisle“.

Učenik užičke škole pištoljem izazvao paniku među đacima u školskom dvorištu 4
Policijska uprava Užice/Foto: N. Kovačević

„Taj pištolj mu je oduzet i, u prisustvu njegove majke, dao je izjavu u Policijskoj upravi. O tome su obavešteni Više javno tužilaštvo i Centar za socijani rad u Užicu“, zvanično je rečeno Danasu u užičkoj policiji.

U Višem javnom tužilaštvu objašnjavaju da su „naložili policiji da im dostavi oduzeti pištolj, kako bi ga poslali na veštačenje“ i da će „u zavisnisti od ishoda veštačenja, preduzeti odgovarajuće mere iz svoje nadležnosti“.

„Najverovatnije, radi se o pištolju na kapisle, ali to će se utvrditi veštačenjem u Kriminalističkom centru u Užicu koje bi trebalo da se obavi sutra“, rečeno je Danasu u užičkom Višem javnom tužilaštvu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari