Dečak u školu u Preljini doneo igračku u obliku pištolja, odmah reagovao dežurni policajac 1foto (BETAPHOTO/PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

U Osnovnoj školi u čačanskom selu Preljina došlo je do incidenta kada je jedan od učenika 8. razreda došao u školu sa igračkom u obliku pištolja, a kako su preneli pojedini mediji, on je pretio deci, imitirajući pucanje, što su za Danas demantovali iz PU Čačak.

Incident se dogodio u petak, isti dan kad je devojčica u OŠ „Tanasko Rajić“ u naselju Ljubić takođe u Čačku, unela nož.

„Taj jedan dečak već godinama unazad, maltretira druge đake. Deca ga se u većini slučajeva boje i ne smeju niti da ga prijave, niti da svedoče. Sankcionisan je smanjenom ocenom iz vladanja, ali to nije i niti će uticati na njega. Zabrinuta sam za svoje dete i sa strahom ga svaki dan šaljem u skolu“, kaže za RINU zabrinuta majka.

Nakon što se ovaj incident dogodio odmah je reagovao dežurni policajac i dečaku oduzeo repliku pištolja, a potom je u školu došla i patrola policije.

Kako za Danas kažu iz PU Čačak, oba događaja su prijavljena policiji, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadleženosti.

– Nadležno tužilaštvo je obavešteno i o jednom i o drugom slučaju. Ono što je najbitnije, ni u jednom ni u drugom slučaju ta deca nisu pretila. Najbitnije je da nije bilo zastrašivanja, te da među decom nije došlo do haosa, da se nisu uplašili i da nije bilo pretnji – navode za Danas iz PU Čačak.

Iz policije su naglasili da, u medijima preneta, informacija da je dečak doneo „repliku“ pištolja nije tačna, te da je u pitanju bila igračka, kao i da informacije da su dečak i devojčica „uleteli“ u škole sa nožem i pištoljem nisu tačne.

Povodom ovog slučaja RINA je kontaktirala i direktora škole, Radojla Čolovića, koji nije želeo da daje izjave za medije.

„Ne dajemo izjave o takvim stvarima. To je unutrašnji postupak škole, vi nemate ništa sa tim. Sve najbolje“, kratko je rekao Čolović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari