Smederevski „Vodovod“ redovno potraživanja za utrošenu vodu naplaćuje opomenama, tužbama i isključivanjem sa mreže, ističe direktor tog preduzeća Živomir Avramović.
On ističe da i pored toga prošlogodišnji dug iznosi oko 60 miliona dinara. „Pored problema sa naplatom utrošene vode, postoji i problem očitavanja vodomera.

Smederevski „Vodovod“ redovno potraživanja za utrošenu vodu naplaćuje opomenama, tužbama i isključivanjem sa mreže, ističe direktor tog preduzeća Živomir Avramović.
On ističe da i pored toga prošlogodišnji dug iznosi oko 60 miliona dinara. „Pored problema sa naplatom utrošene vode, postoji i problem očitavanja vodomera. Od ukupnog broja vodomera oko pet odsto nikada ne uspemo da očitamo jer su pod ključem, a pretpostavljamo da ima i više od 1.000 nelegalnih korisnika“, rekao je Avramović. Prema njegovim rečima, domaćinstva duguju oko 12 miliona dinara, iako je cena vode u Smederevu najniža u okruženju. „Čak i kada od 21. aprila poskupimo vodu za 7,5 odsto, bićemo na dnu cene po kubnom metru“, ocenio je Avramović.
On je rekao da je „Vodovod“ tokom prošle godine samo za sudske takse dao 2,5 miliona dinara. „Imamo korisnike koje smo utuživali više puta a da nismo uspeli da naplatimo utrošenu vodu, a imamo i sudske presude u korist ‘Vodovoda’ a da nije realizovano izvršenje“, naveo je Avramović. Prema njegovim rečima, kriterijum za tužbu nije visina duga već i period za koji voda nije plaćena, a postoje i mali potrošači koji godinama ne plaćaju vodu koji takođe dospevaju na sud. „Vodovod“ je uspeo da naplati i deo duga iz stečajne mase firmi, preostali dug je 24 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari