U Subotici je ponovo formiran gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji je centrala stranke raspustila nakon neuspeha na proteklim lokalnim izborima. Subotički LSV, naime, tada nije osvojio nijedno odborničko mesto, zajedno sa Liberalno-demokratskom partijom, koja im je bila koalicioni partner na tim izborima.

Novo rukovodstvo je izabrano na vanrednoj izbornoj skupštini, a za predsednika gradske organizacije LSV je imenovan Veljko Vojnić, koji je do tada obavljao funkciju v.d. predsednika, dok je potpredsednik postao Tibor Murenji.

Vojnićje u svom prvom obraćanju članovima nakon izbora rekao da je glavni zadatak ovog odbora da se što bolje pripremi za naredni izbore, i tako povrati svoje birače i ponovo uđe u gradsku skupštinu. A s obzirom na program ove stranke i njenu političku orijentaciju, u LSV smatraju da bi u Subotici ona morala i mogla imati znatno bolje rezultate.

Novi Gradski odbor ima i dvadeset mesnih odbora, čije je rukovodstvo takođe izabrano na ovoj vanrednoj izbornoj skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari