Kako preseliti delikatne stvari? 1Foto: Pexels.com

Svi koji planiraju selidbu u skorije vreme, a poseduju neke delikatne predmete poput instrumenata, osetljivih mašina ili umetničkih predmeta, neminovno brinu o ishodu.

Lepa statua koja je dugo krasila jedan dom, može biti izvor glavobolje za vlasnika koji treba da je preseli, naročito ako se radi o selidbi u drugi grad.

Selidba specijalnih tereta je zahtevna i najbolje je poveriti je profesionalnoj agenciji za selidbe kako kasnije ne bi bilo razloga za kajanje.

Selidba instrumenata

Klavir, cimbalo, harfa, ozvučenje i profesionalna studijska oprema se ne prenose lako zbog osetljivosti. Obzirom da se radi o skupim stvarima, nekada i retkim na tržištu ili od posebne vrednosti, njihovi vlasnici posebno brinu u vreme selidbe.

Preseliti klavir znači da ga treba pažljivo zaštititi, zatim pažljivo uneti u kamion odgovarajuće veličine i zaštititi ga tokom vožnje. Potom ga treba vrlo iskusno voziti, zatim ga pažljivo istovariti i smestiti na bezbedan način na odredište. Za osobe koje u tome nemaju iskustva, to može biti preveliki izazov. Isto važi i za ostale instrumente ili osetljivu studijsku opremu.

Antikviteti zahtevaju posebnu pažnju

Antikviteti, bez obzira da li su draga porodična zaostavština, strast kolekcionara ili biznis, sele se veoma pažljivo. Ovo posebno važi za velike komade nameštaja i umetničke predmete. Moraju biti zaštićeni znatno više nego običan nameštaj, a uglavnom ih nije preporučljivo demontirati pre selidbe zbog osetljivosti.

Ukoliko posedujete antikvitete pozovite profesionalnu pomoć kako za selidbu, tako i za pakovanje predmeta. Upravo se u pakovanju krije tajna profesionalaca jer poseduju potreban materijal za obezbeđenje predmeta nepravilnog oblika ili su posebno osetljivi.

Osetljive mašine

Selidba firme koja poseduje mašine za rad može da bude problematična ako se sprovodi u sopstvenoj režiji. Mnoge firme selidbu izvode uz pomoć svojih radnika koji nemaju iskustva u pakovanju i selidbi specijalnih tereta. Iako se vlasnici nadaju uštedi zapravo neiskusni radnici mogu napraviti skupe greške.

Slično stvari stoje i sa prevozom specijalnog tereta kao što su mašine za rad. Vozači koji rade u agenciji za selidbe najpre poznaju tehnike kojima se specifičan teret obezbeđuje u vozilu, zatim imaju iskustva u samom prevozu. Vozila kojima se prevoze specijalni tereti moraju biti savršeno tehnički ispravna, sa odličnim amortizerima i odgovarajuće zapremine. Sa vozilima firme koja se preseljava to često nije slučaj.

Potreban je poseban alat

Agencija za selidbu poseduje potreban alat za selidbu specijalnog tereta i veštine koje su potrebne za demontažu i osiguravanje pojedinih delova tereta. Na primer neke stvari je pre selidbe potrebno „mobilisati“ letvicama ili na neki sličan način kako se ne bi rasule tokom vožnje. To zahteva i različit materijal kojim se obezbeđuju stvari.

Odnošenje starog nameštaja

Mnoga domaćinstva, pa i firme imaju komade nameštaja ili aparate koji nisu više u funkciji ili nisu više potrebni. Njihovo preseljenje na novu adresu je besmisleno i selidba je pravi trenutak da ih se oslobodite. To mogu biti glomazne stvari koje su završile svoj radni vek, ali je vrlo nezgodno odneti ih na odgovarajuće mesto.

Agencija za selidbe pruža i uslugu odnošenja starog nameštaja na otpad u Vinči, ukoliko se radi o Beogradu. To je ujedno i najlakši način da se oslobodite nepotrebnih glomaznih komada nameštaja ili starih aparata.

Agencija Moja selidba vrši usluge selidbe specijanog tereta na željene adrese u Beogradu, u drugim gradovima Srbije i inostranstvu. Iskusna ekipa profesionalaca oslobodiće vas briga i preneti vaše stvari na potpuno bezbedan način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari