Kako su reagovali Jugosloveni na posetu Hitleru 1938. godine?

Vesti iz prošlosti: Prelistavamo predratne Vreme i Pravdu - 24. januar 1938.

Ostavite komentar


  1. Da nisu Jugoslovenski vakabundi, probisveti tj komunjare, potpomognuti britanskim tajnim službama bili protiv vojne neutralnosti sada bi bili jači od Švajcarske. Vidimo da Stojanović nije digao ruku u fašistički pozdrav Hitleru dok naprimer Maja Gojković po Iranu paradira u hidžab i burku kao neka bula iz harema.

  2. Svaka cast! ovo je nesto sjajno. kad god stignem udjem i iscitavam stare novine. lepo je videti kakva su bila svakodnevna desavanja tada, citati vesti iz tog perioda, cak i one najobicnije, sportske, oglase itd.
    bravo za redakciju Danasa na ideji.

  3. Miodraže, zaboravljaš (ili ne znaš) da je takvu neutralnost potpisala i jedna moćna (i mnogo bogatija) Norveška, pa je Hitler to pogazio prvom prilikom. Zar zaista misliš da Jugoslavija ne bi bila uvučena u sukob na ovaj ili na onaj način, okružena Hitlerovim satelitima, jačanjem ustaškog pokreta i potencijalnim iskrcavanjem saveznika Jugoslovensku teritoriju ? Švajcarska je uspela da zarži neutralnost (stvarnu) samo iz dva razloga : imala je dosta Nemačkog življa, i trebalo je neutralno mesto, van ratnih zbivanja, gde bi se odlagao ratni plen.

  4. i danas ima onih koji pravdaju saradnike nacista
    eeeej NACISTA???
    da li stvarno veruju da su ljudi toliko glupi da poveruju da je bilo bolje saradjivati sa Hitlerom?!?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.