Kako Viktor Savić "štiti" porodične vrednosti: Tvrdi da je vernik, vodi agresivnu anti-prajd kampanju, a svojevremeno hapšen zbog droge i pretnji policajcima 1Foto: Printscreen

„Ljubav je božija volja, i često sam odlazio kod pokojnog oca Andreja iz Slanaca da mu ispričam svoj ljubavni problem o određenoj devojci u tom trenutku, a od njega da dobijem savet šta bi trebalo da uradim… Ali, nisam spreman da ponesem svoj krst. To i jeste krst koji moram da nosim i sa kojim ću u nekom trenutku morati da se izborim. Naravno, danas je to popularno, pa ti ljudi kažu, nema veze, napravi decu, lako ćeš da se razvedeš. Ne razmišljam tako, ali s druge strane, onda ja sebe opravdavam time. Čekam da se nešto desi, i odlažem na nekom nesvesnom nivou. Ne želim stvarno da razmišljam unapred, već dan za dan, niti da sada očajavam što ću sutra da imam pedeset godina kada napravim decu, i da će ta deca da gledaju nekog poludedu dok odrastaju. I zašto bih ja razmišljao na taj način? Imam samo danas, juče je tu kao uspomena, sutra ne postoji. Bolje da se trudim, kako kažu sveti oci, da stražim nad dušom svojom“, otvorio je svoje srce Viktor Savić gostujući u podkastu oca Predraga Popovića.

Ali, za razliku od problema i nedoumica u svom privatnom životu o kojima, kako kaže u ovoj ispovesti, razmišlja na nesvesnom nivou i blagonaklono, popularni glumac o tuđoj intimi ima vrlo svesne stavove – proteklih dana pridružio se agresivnoj kampanji protiv održavanja Evroprajda koji je zakazan za septembar.

I ne samo to – iako ga činjenica da je u veri obavezuje na milosrđe i poštovanje svakog čoveka, Viktor Savić je na svom Instagramu napao celokupnu LGBT zajednicu, manipulativno postavljajući neke bizarne fotografije sa ko zna kojih gej prajdova u svetu.

Savić je organizovanje Evroprajda uporedio sa ustaškim zločinima u Jasenovcu, i ogromnoj javnosti na društvenim mrežama uputio poruku da je svaka gej osoba oličenje zla i ljudski otpad, nepoželjan za „zdravu“ društvenu zajednicu, i da, ako već postoji, treba da živi inkognito, bez prava na javnost, ali i neka druga prava koja zakon garantuje svakom građaninu i građanki ove zemlje.

U svojoj akciji „zaštite“ porodičnih i tradicionalnih vrednosti, ovaj „verujući“ čovek podelio je na svom Instagramu i fotografiju sa ikonom, putem koje pozvao na „litije za spas Srbije“ .

I mada je tolika količina „pobožnosti“ od nekoga ko je umetnik, i ko je godinama u velikom prijateljstvu sa pevačicom Svetlanom Cecom Ražnatović ipak malo neočekivana, ona bi nekome možda mogla da bude i razumljiva da je Viktor Savić u javnosti poznat i po svojim moralnim vrlinama.

Njegovu biografijiu, pored brojnih uloga, „krase“ i hapšenja – jednom zbog posedovanja droge, a drugi put zbog agresivnih pretnji policajcima (neki mediji su pisali i napada), kada su mu „paukom“ odneli nepropisno parkirani automobil.

Rođen je 1983. u Beogradu, diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, i do sada je odigrao više od 30 filmskih, televizijskih i pozorišnih uloga.

Zapažene uloge ostvario je u filmovima „Šišanje“, „Montevideo, Bog te video!“, „Na put za Montevideo“ i „Montevideo, vidimo se“, „Igra u tami“, „Bilo jednom u Srbiji“…, kao i u serijalima „Budva na pjenu od mora“, „Senke nad Balkanom“, „Vojna akademija“…

Bavi se i repovanjem, pod pseudonimom Njezz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari