Kakvo nas vreme očekuje za vikend? 1Foto: Pixabay/Capri23auto

U Srbiji sutra pretežno sunčano i još toplije vreme uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar koji će na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno biti i jak, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Očekuje se da će se najniža temperatura kretati od pet do 16 stepeni Celzijusovih, a najviša od 25 do 29 stepeni.

I u Beogradu sutra pretežno sunčano i još toplije vreme uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

U nedelju i ponedeljak očekuje pretežno sunčano sa letnjim temperaturama, od 26 do 30 stepeni Celzijusovih, u košavskom području i na planinama i uz umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni vetar.

U ponedeljak uveče očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima, grmljavinom i padom temperature uz pojačan zapadni i severozapadni vetar zahvatiće zapadnu polovinu zemlje, a tokom noći i ostale predele.

U utorak oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima uz pad temperature za sedam do deset stepeni u odnosu na prethodni period. Nakon toga pretežno sunčano, u većini mesta od 20 do 23 stepena, a samo se u četvrtak uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak.

Biometeorološka prognoza za subotu:
Biometeorološka situacija će biti povoljna za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari