RHMZ objavio kakvo će vreme biti narednih sedam dana 1Foto: Radmila Marković/Danas.rs

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je danas vremensku prognozu za narednih sedam dana. Prema najavama meteorologa, do kraja marta u Srbiji nas očekuju letnje temperature.

Kako navode, do kraja današnjeg dana duvaće umeren, povremeno jak južni i jugozapadni vetar, a lokalna pojava kratkotrajne kiše uz više oblačnosti očekuje se samo u Vojvodini kasnije posle podne i uveče.

„Južna i jugozapadna strujanja sa severa Afrike preko Sredozemlja usloviće priliv još toplijeg vazduha, pa će u petak (29. mart) maksimalne temperature biti od 24 do 28 stepeni, a za vikend i u ponedeljak (od 30. marta do 1. aprila) od 26 do 30 stepeni Celzijusovih. U planinskim predelima i u košavskom području duvaće umeren, povremeno pojačan južni vetar“, navodi RHMZ.

Početak aprila donosi nam prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima uz manje zahlađenje, što se predviđa u ponedeljak uveče i noću (1. na 2. april).

„Od utorka maksimalna temperatura u većini mesta biće od 20 do 23 stepeni. Kratkotrajne padavine, u vidu kiše ili pljuska sa grmljavinom, očekuju se ponovo u utorak (2. aprila) i četvtrtak (4. aprila)“, dodaju iz RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari