Kakvu piletinu jedemo i gde se može naći pileće meso bez antibiotika?

Veterinarski fakultet razvio poseban koncept ishrane u uzgoju pilića

Ostavite komentar


  1. U Delezu prodavnicama, piletina u zutom pakovanju se oseca. U zelenom pakovanju (skuplja varijanta) je bolja opcija. Ja kupujem uglavnom na pijaci, i razlika je ogromna u kvalitetu. Pilece meso sa pijace je krupnije, ukusnije i ne oseca se.

  2. Sva piletina ima ukus piljevine. Ne može se za 4 do 6 nedelja uzgoja dobiti meso koje je čvrsto, ružičaste boje i ukusno. Kupovala sam i u Maxiju, meso je bledo, žućkasto što asocira da je bajato, i tako je meko da se prstom može probosti. Šta jedemo niko ne zna.

  3. Da li ste videli kako izgleda pile u Africi ? E to je pile sa dugim nogama, mrsavo i zdravo. Pile koje se uzgaja za nasu ishranu je uvek puno svega i svacega da bi za sto krace vreme bilo napumpano.

  4. Једемо,нажалост, пилетину као и већина света.Ко се сећа филма „И то је Америка“ од пре 3-4 деценије све му је јасно и из??заобилази индустријски гајену пилетину (и не само пилетину) у широком луку!

  5. Pilece meso koje se prodaje u navedenim prodavnicama je djubre i smrad polutrulo uzas ja sam kupila pile i ponudila komsijskom psu koji nije hteo

  6. U Maxi-u su zimus stigli prasici sa crvenim vetrom,prase bude u crvenim tufnama,i takvo zaklano,tj.bolesno je prodavano.Kakva provera kvaliteta,fučka se nekom za narod!

  7. Često u Maxi prodavnicama kupim piletinu, solidne kvalitete, ali mnogi delovi imaju podlive krvi, koji nisu za jesti, a postavlja se pitanje kako je to pile ubijeno, da li u stresnom stanje i u gomili? Da su im krila izlomljena

  8. Dodjite u Jagodinu da izvršite kontrolu rada proizvodnje u dve fabrike koje preradjuju piliće.

  9. Samo što neko reče sa sela od proverenog uzgajivača koji radi ba malo za nekoliko mušterija ili samostalno ko ina mogućnosti.

  10. Dragi novinari nemojte da pisete nesto sto neznate i favorizujete velike trgovinske lance antibiotici su u primarnoj proizvodnji zabranjeni u Srbiji i mogu reci da nas zakon o bezbednosti hrane je odlican i sve ostalo meso proizvedeno u kontrolisanim uslovima je bez antibiotika a vi pisete i tako direkno unistavate male trgovine i proizvodjace pileceg mesa

  11. Vi otvoreno priznajete da ne znate da li se redovno kontroliše kvalitet uzgoja pilića,pa ko onda treba da zna, ako inspekcija ne zna, to samo znači da u ovoj prokletoj državi niko ništa ne radi,zato ćemo i nestati.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.