Kamenovana i opljačkana crkva u Pečenjevcu kod Leskovca 1Foto: Emilija Mladenović

Crkva Svetog Ilije u Pečenjevcu kod Leskovca kamenovana je i opljačkana u noći između ponedeljka i utorka, a iz nje su ukradene brojanice, male ikone, krstići i metalni novac. Pečenjevački paroh Dalibor Jovanović kaže da će se nakon popisa videti kolika je šteta naneta, a po načinu izvršenja pljačke pretpostavlja da su to učinili maloletnici.

Kako javlja JuGmedia, o svemu je obavestio leskovačku policiju kada je u utorak, u 10 sati, nakon što su mu meštani koji su se tada zatekli na groblju javili šta su videli ispred crkve.

„Ne mogu da tvrdim, ali neko ko je iskusan u tome ukrao bi nešto što je vredno, a iz crkve, hvala Bogu, ništa od onoga što je vredno nije odneto. Pokrali su metalne pare, brojanice, krstiće i male ikone, to što mogu da prodaju, polomljena su stakla, a vrata nisu bila obijena. Nije prvi put, oni su ulazili očigledno u crkvu preko jednog prozora, ja sam to zatvorio da ne mogu da ulaze i evo sad su obili. To se sve dešavalo u skorije vreme, mislim da odavno to rade. U početku sam primetio neki sitan novac, ranije sam ostavljao otvorenu crkvu, ali kada su mi rekli da se okupljaju tu uveče, počeo sam da zaključavam“, ističe otac Dalibor.

Dodaje da će posle ove krađe postaviti video-nadzor u ovoj crkvi kako bi sprečili da se nešto slično dogodi.

„Bog će svakog nagraditi po njegovim delima“, poručio je otac Dalibor Jovanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari