Kamere Glasa Šumadije nepoželjne u skupštinskoj sali u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

Privremeni organ Kragujevca nije dozvolio portalu Glas Šumadije da prenosi konstitutivnu sednicu Skupštine grada, zakazanu za 13. februar.

Na prvoj sednici gradskog parlamenta u novom mandatu biće verifikovani odbornički mandati i izabrani predsednik i sekretar Skupštine.

Direktorka i urednica portal Jovanka Nikolić rekla je za FoNet da za svoju ekipu nisu tražili nikakve dodatne uslove, mimo onih koji postoje, ali da su uprkos tome ostali bez dozvole da svoje kamere postave u skupštinskoj sali.

Želeli smo da u interesu građana preko svog Jutjub kanala direktno prenosimo sednicu za koju vlada veliko interesovanje. Tim pre što je nakon skoro 10 godina u Skupštini Kragujevca odnos vladajućih i opozicionih stranaka gotovo izjednačen, pa smo smatrali da je važno da građani čuju i vide stavove i vlasti i opozicije, rekla je Nikolić.

Ona je navela da su posle 12 dana čekanja odgovora na zahtev, obavešteni da u sali mogu da ostanu prvih 15 minuta i da nakon toga sednicu mogu da prate sa galerije.

Takvu odluku Privremeni gradski organ doneo je pozivajući se na odredbe Pravilnika koje se odnose na direktne prenose i na član 211 Poslovnika Skupštine grada Kragujevca.

Nikolić je rekla da bi ovakav odgovor možda i mogao da se tumači kao želja da se poštuju propisi da sednice Skupštine grada ne prenosi Radio-televizija Kragujevac, koja „mimo svih zakonskih propisa iz gradskog budžeta godišnje dobija oko 60 miliona dinara“.

Ovako je, pretpostavljamo, Privremeni organ iskoristio pravnu prazninu da iz skupštinske sale pošalje sliku kakvu želi, kazala je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari