Uoči Skupštine Liberalno demokratske partije koja se održava sutra u Beogradu, partija Čedomira Jovanovića je u više sandžačkih opština održala izbore. Izbor Jovanovića za predsednika LDP podržali su svi sandžački odbori u kojima su, proteklih dana, održani direktni izbori za predsednika ove stranke.


U prostorijama pribojskog odbora LDP uz prisustvo narodnog poslanika Kenana Hajdarevića i člana LDP i poznatog sportskog novinara Milojka Pantića, takođe je održano direktno glasanje za predsednika stranke. Prvi je glasao narodni poslanik iz Priboja Hajdarević, a već u prvom satu glasanja to je učinilo još 37 članova. LDP je bila aktivna i u Sjenici. Na konferenciji za novinare Kenan Hajdarević je rekao da je LDP prva stranka u Srbiji koja direktno, glasanjem svih članova, bira predsednika. „Nadam se da će ovakvi izbori ući u tradiciju i drugih političkih partija“, kazao je Hajdarević i najavio da će 21. maja u Beogradu biti održana Skupština LDP, na kojoj će, pored izbora ostalih stranačkih funkcionera i organa, biti usvojen programski dokument „Dogovor za preokret“, sa kojim će, kako je istakao, ova pratija nastupati u predizbornoj kampanji.“Ljudi su oduševljeni što mogu prvi put da učestvuju u nečemu što je veoma bitno za sam razvoj naše stranke, a to je direktno biranje stranačkih predstavnika. Imamo veoma dobar odziv“, izjavio je menadžer OO LDP u Sjenici Rijad Hodžić. Jedinu kandidaturu Čedomira Jovanovića za predsednika stranke, Hodžić je prokomentarisao kao dokaz partijskog jedinstva.

Šabanija Mulaganović, privatni preduzetnik iz Nove Varoši, novi je menadžer opštinske organizacije LDP u gradu podno Zlatara. Njemu je poverenje ukazalo svih 70 članova LDP, prisutnih na izbornoj Skupštini, koja je održana u subotu, u zgradi ovdašnjeg parlamenta. Sledbenici Čedomira Jovanovića u Novoj Varoši, tom prilikom, izabrali su i 15 članova opštinskog odbora, a ustanovljen je i novi stranački organ – Politički savet LDP.

– Aktivniji politički angažman naše partije u Novoj Varoši potvrda je iščekivanja građana za promenom postojećeg stanja i izlazak iz teške političke i ekonomske situacije u kojoj se nalazimo. Što je kriza dublja, to mi članovi LDP imamo veću odgovornost da takvo stanje menjamo. Zato ćemo u narednom periodu promovisati novi politički moral i predstaviti jasan plan, za koji očekujemo značajniju podršku na prvim narednim izborima, kazao je novoizabrani menadžer Šabanija Mulaganović. On je najavio da će novovaroški odbor LDP u predstojećem periodu intenzivirati aktivnosti, pre svega kroz brojne akcije mladih, foruma žena, kampanju „od vrata do vrata“, osnivanje mini-izbornih štabova po selima, a sve u cilju podizanja kredibiliteta i ugleda stranke u zlatarskom kraju i postizanja što boljih rezultata u predstojećem izbornom ciklusu. Mulaganović je ocenio i da bi bar dva odbornička mandata eventualno osvojena na lokalnim izborima omogućila OO LDP da svojim političkim delovanjem pruži značajniji doprinos u unapređenju turizma i agrara, kao prioriteta u strategiji razvoja naše opštine, kao i podsticaju zapošljavanja i jačanju kapaciteta nevladinog sektora. „ Prilike su takve da, pet godina nakon osnivanja LDP, više nije dovoljno biti samo protiv nečega, već jasno reći i ponuditi građanima alternativu kako da žive bolje. Svedoci smo sve dramatičnijeg iseljavanja žitelja novovaroške i ostalih opština u okruženju, svoj zavičaj napuštaju posebno mladi i obrazovani jer nemaju nikakvu perspektivu. Zato LDP mora preuzeti odgovornost i jasno staviti do znanja svima da se dalje devastiranje i propadanje mora zaustaviti“, rekao je, između ostalog, narodni poslanik Kenan Hajdarević, podsetivši Novovarošane da je osnovni princip delovanja LDP javni interes naših građana, a to je pre svega život dostojan čoveka.

Članovi LDP izabrali su i nove članove Opštinskog odbora, čiji će sastav činiti: Zlatko Alispahić (student), Salih Bakalić (penzioner), Nanad Bučevac ( inženjer elektrotehnike), Irina Vojinović (fizioterapeut), Vladimir Gomilanović (privatni preduzetnik), Irfan Kadrić (električar), Ago Kriještorac (inženjer elektrotehnike), Marko Krstić (elektromehaničar), Ermin Kurtović (profesor), Dragan Leković (inženjer mašinstva), Muhamed Mulaganović (politikolog), Slobodan Popović (privatni preduzetnik), Goran Tatović (mašinski tehničar), Maida Turkmanović (student) i Alma Čičić (diplomirani industrijski menadžer). U okviru opštinske organizacije Liberalno demokratske partije delovaće i Politički savet, za čije članove su izabrani Muhamed Mulaganović (diplomirani politikolog), Vojislav Lole Stojić (građevinski inženjer u penziji) i Muzafer Banda (diplomirani pravnik).

„Zla namera“

Novopazarski LDP oglasio se saopštenjem kojim osuđuje, „sve češće i sada već orkestrirane napade na svako iznošenje drugačijeg mišljenja predstavnika Bošnjaka koji nisu po volji Beograda“. Menadžer novopazarskog LDP Enes Curić kaže da njegova stranka „nije čula“ bilo kakve secesionističke ili izjave protiv Srbije na skupu u Novom Pazaru, povodom Dana bošnjačke zastave, na kome je govorio muftija Muamer Zukorlić.

– Sigurni smo da nije u pitanju to da neke druge uši čuju nešto drugo, već da je u pitanju samo prosta i ogoljena zla namera. Kako je moguće da svi mediji iz Beograda, čak i oni najozbiljniji poput nekih dnevnih novina i nekih elektronskih medija i javnih servisa, tako bezočno lažu i prenose neistine? Kako je moguće da se u jednoj Politici o Bošnjacima tako bezobrazno govori i objavljuje se diskriminatorski tekst Radoslava Gaćinovića koji Bošnjake opisuje kao rođene teroriste? Zar su jedini „dobri“ Bošnjaci oni koji su poltroni, oni koji nemaju svoje mišljenje već po mišljenje idu kod drugoga?, pita Curić. U svojoj pismenoj izjavi on navodi da će LDP „nastaviti da se suprotstavljamo tome i ostaćemo, nažalost, jedini koji predstavljaju zdravu vezu između Bošnjaka i Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari