Žitelji Stajićeva kod Zrenjanina izglasali su samodoprinos kojim nameravaju da finansiraju izgradnju fekalne kanalizacije, ali i da završe neke od ranije započetih investicija.

Stajićevo ima 1.708 birača, od kojih je na referendum izašlo njih 942, a svoj glas podrške dala su 934 birača, što čini 54,7 odsto biračkog tela izašlog na referendum. Izdvajaće se po tri odsto od zarada i prihoda od samostalne privredne delatnosti, odnosno deset odsto katastarskog prihoda.

– Najveća investicija je završetak glavnog projekta za izgradnju fekalne kanalizacije. Idejno rešenje postoji, izdato je i odobrenje za gradnju, a sada predstoji pribavljanje novca iz pokrajinskih fondova i iz budžeta grada. Računamo da učešće Stajićeva bude 20, a Pokrajine i Grada po 40 odsto. Savet Mesne zajednice već je kontaktirao sa nekoliko poslovnih banaka kako bi se obezbedilo učešće u ovoj investiciji, koja će trajati više godina – kaže Zorica Stefanov, član saveta MZ Stajićevo.

Prema njenim rečima, kontinuirani priliv novca od samodoprinosa značiće veću spremnost viših nivoa vlasti da pomognu. Mesna zajednica Stajićevo dobila je do sada iz pokrajinskih fondova značajna sredstva za rekonstrukciju vodovoda, nabavku eko-česme i popravku atarskih puteva. Na spisku započetih investicija, građenih iz prethodnog samodoprinosa, nalazi se sala za obrede u crkvenoj porti i izvođački dom. Prethodni samodoprinos istekao je 31. marta, tako da će pauza u investiranju trajati dva meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari