Za 1.300 stanovnika naselja Guvno u Baču problem sa odvođenjem fekalnih voda biće rešen u toku maja, kada se očekuje završetak radova na izgradnji kanalizacione mreže.

Radove na izgradnji fekalne kanalizacione mreže obišli su v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine Nebojša Malenković i predsednik Opštine Bač Ognjen Marković.

– Ukupna vrednost projekta izgradnje kanalizacione mreže, dužine 6,3 kilometra, iznosi 36,5 miliona dinara, a Fond za kapitalna ulaganja APV je za realizaciju ovog projekta izdvojio 28 miliona dinara – kazao je prilikom obilaska radova v.d. direktora Fonda Nebojša Malenković. On je napomenuo da su budžetom Fonda za 2014. godinu planirana sredstva za konačnu realizaciju ovog projekta.

Izgradnjom fekalne kanalizacije u naselju Guvno biće rešen problem odvođenja fekalnih voda iz dela naselja sa visokim nivoom podzemnih voda iz koga je u ovom trenutku nemoguće gravitaciono odvođenje fekalnih voda bez crpne podstanice. Realizacijom ovog projekta građani Guvna više neće biti primorani da koriste septičke jame i upojne bunare, koji su, osim potencijalnih zagađivača životne sredine, ujedno i izvor zaraznih bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari