I mada je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Kladovu preko dve hiljade lica, stanovnici ove podunavske opštine ipak biraju posao. Ovo se potvrdilo na nedavnom Sajmu zapošljavanja u Kladovu gde su pojedini poslodavci ostali kratkih rukava, dok se drugima prijavilo i deset puta više kandidata od broja koji je tražen.

I mada je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Kladovu preko dve hiljade lica, stanovnici ove podunavske opštine ipak biraju posao. Ovo se potvrdilo na nedavnom Sajmu zapošljavanja u Kladovu gde su pojedini poslodavci ostali kratkih rukava, dok se drugima prijavilo i deset puta više kandidata od broja koji je tražen. Naime, na ovom je Sajmu iskazana potreba za 166 radnika u različitim firmama i na različitim radnim mestima.
Brodogradilište Rajna – Dunav koje je već ugovorilo poslove a Holanđanima i obezbedilo obuku za prekvalifikaciju već duže vreme traži 40 brodoremontera, a na ovom Sajmu zapošljavanja prijavilo im se tek 11 lica zainteresovanih za posao kod njih. Slično je prošla i ponuda za 10 vinogradara AD Ključ, što potvrđuje tezu da se nezaposleni ne otimaju za proizvodna zanimanja, a da su im zanimanja tipa kancelarijski službenik najprivlačnija. Tako se, na primer, Agenciji Bafer koja je tražila četiri administrativna radnika, vozača, tehničara za održavanje kompjutera, dva higijeničara i kurira, na Sajmu zapošljavanja prijavilo 40 zainteresovanih. Priliku da biraju imaju i u AD Đerdap turist, gde je za tri sobarice konkurisalo čak 38 žena, kao i u budućem hotelu Aqua star Danube jer je za 42 radna mesta u ovom hotelu visoke kategorije konkurisala trećina od ukupno prijavljena 434 lica koja su na skorašnjem kladovskom Sajmu zapošljavanja tražila posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari