Kancelarija za KiM: Hapšenje bivšeg srpskog policajca nastavak progona Srba 1Foto: EPA-EFE/Đorđe Savić

Današnje hapšenje bivšeg srpskog policajca Miljana J. na Jarinju nastavak je pritisaka i progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, posebno policajaca koji su u novembru prošle godine skinuli uniformu Kosovske policije, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, Miljan J. je uhapšen pred očima supruge i dvoje maloletne dece, koji su pretrpeli ogroman stres.

Odmah po saznanju o Miljanovom hapšenju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji će ga braniti i pomagati mu u ovom slučaju, a predstavnici Kancelarije su stupili u kontakt sa njegovom porodicom, kako bi im pružili potrebnu podršku i ponudili svu pomoć.

Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja je kako se Miljan J. godinama slobodno kretao preko administrativnih prelaza i bio u službi Kosovske policije, a sada mu se preko noći otkrivaju nekakve tajne poternice i na teret stavljaju dela stara više godina, upitali su iz Kancelarije za KiM.

To dovoljno govori o prirodi ovog montiranog i političkog hapšenja i o namerama Prištine da se obračunava sa Srbima koje ne može da natera da se vrate u Kosovsku policiju, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.