Kancelarija za KiM: Napadnut mladić srpske nacionalnosti kod Srbice 1Foto: Logo

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je danas da je mladića Milana Kovačevića iz srpskog sela Banje kod Srbice danas fizički napao Albanac, koji ga je udario u predelu glave.

U saopštenju sa navodi da je Kovačević krenuo u obližnje naselje Rudnik u kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom i brutalno fizički napao, zbog čega je mladić doživeo ozbiljnu traumu i stres.

Milan Kovačević je meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču, piše u saopštenju i ističe da ovo nije prvi put da je on na meti lokalnih Albanaca koji ga duži vremenski period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji.

Nedavno mu je zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija, ali su mu i do sada kao što će to biti i nadalje Kancelarija za KiM i država Srbija pomagali i pomagaće, navedeno je u saopštenju.

Ocenjuje se da nije slučajno da je do incidenta došlo u istom danu kada je premijer Kosova Aljbin Kurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Kosova i Metohije, a Kosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke.

Pokazalo se da svaka Kurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posledice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste, ocenjuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju i poručuje da bi o tome posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice.

Svaka politička i jednostrana akcija Prištine, koju međunarodna zajednica ne uspe da spreči, na kraju se prelama preko leđa srpskog naroda, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari