Kancelarija za KiM: Specijalne jedinice pretresale magacine kod Zvečana sa robom za srpske porodice 1Foto: Kancelarija za KiM

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je večeras da je više desetina pripadnika specijalnih jedinica kosovske policije pretresalo tri magacina u mestu Doljane kod Zvečana na severu Kosova „pod izgovorom potrage za nelegalnom robom“.

„Upad naoružanih prištinskih okupatora sa desetinama dugih cevi u magacin kod Zvečana, juriš na robu od koje brojne porodice žive, jeste ništa drugo do podizanje temperature pred novu rundu dijaloga u Briselu“, navodi se u saopštenju.

Vladina Kancelarija za Kosovo je navela da je važno to što su Srbi sačuvali mir i prisebnost i „nisu naseli na najnoviju provokaciju“ premijera Kosova Aljbina Kurtija, za koju se tvrdi da je „sračunata da izazove reakciju srpskog naroda“.

„Beograd je taj koji mesecima unazad gasi požare i smiruje strasti na Kosovu i Metohiji, kako bi se izbeglo da grupa ekstremista i šovinista u Prištini ceo region vrati u devedesete godine prošlog veka“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari