Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Obijena ambulanta u Gojbulji, zastrašivanje Srba 1Foto: Pixabay/fsHH

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su nepoznati počinioci juče obili zdravstvenu ambulantu u selu Gojbulja, u opštini Vučitrn, polomili su staklo na vratima i razbili jedno prozorsko okno.

„Zdravstvena ambulanta u selu Gojbulja je od vitalnog značaja za žitelje ovog sela u kome živi nekoliko desetina Srba. Najnoviji incident posebno zabrinjava u periodu pandemije koronavirusa. Ambulanta je bila na meti izgrednika i prošle godine, ali su meštani sela uspeli da zaustave napadače“, upozorila je danas Kancelarija.

Kako je navedeno, intenziviraju se napadi, ne samo na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu, već i na zdravstvene objekte u srpskim sredinama, pa je tako prošlog meseca na zidu zdravstvene ambulante u Suvom Dolu osvanuo grafit sa natpisom „UČК“.

„Zahevamo od nadležnih organa hitnu reakciju i hapšenje počinilaca ovog incidenta. Tražimo i da se pojača bezbednost u srpskim sredinama na Кosovu i Metohiji i stane na put ugrožavanju srpske imovine i zastrašivanju srpskog naroda“, naglasila je Kancelarija.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.