Karađorđevići sa Trampom na Molitvenom doručku 1Foto: Kraljevski dom Karađorđevića

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom prisustvovaće Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu.

Karađorđevići su više puta do sada bili na molitvenom doručku u Vašingtonu kojem prisustvuje predsednik Sjedinjenih Američkih Država i drugi članovi državnog vrha iz izvršne, sudske i zakonodavne vlasti Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj događaj biće održan u četvrtak 8. februara.

Nacionalni molitveni doručak biće organizovan u međunarodnoj balskoj dvorani hotela Hilton. Tradicionalni domaćini Nacionalnog molitvenog doručka i ove godine su članovi Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, a organizator je Feloušip fondacija. U početku je naziv bio Predsednički molitveni doručak, a 1970. promenjen je u Nacionalni molitveni doručak.

Molitveni doručak je događaj koji se svakog prvog četvrtka u februaru održava u Vašingtonu. Inicijator ovog događaja bio je Abraham Vereide, metodista norveškog porekla. Ovaj događaj je prvi put organizovan 1953. godine.

Tokom ove posete, Aleksandar i Katarina Karađorđević organizovaće i dobrotvorno veče za pomoć srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Luka, zajedno sa Episkopom istočno-američkim Irinejem, u petak, 9. februara u Potomku u Merilendu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.