Karikature Petričića obišle Beograd, Kikindu, Novi Sad, Valjevo i Suboticu (FOTO/VIDEO) 1Valjevo Foto: Novi Optimizam

Udruženje Novi Optimizam je, u saradnji sa nedeljnikom NIN i dnevnim listom Danas, od maja do jula organizovalo promociju mape sa 12 postera-karikatura Dušana Petričića pod nazivom „Samo vas gledam“ u Beogradu, Kikindi, Novom Sadu, Valjevu i Subotici.

Povodom predstavljanja karikatura, u svim gradovima organizovane su tribine uz učešće brojnih intelektualaca i ličnosti iz medija i kulture, kao što su Predrag Koraksić Koraks, Milan Ćulibrk, Dragoljub Bakić, Borka Pavićević, Vesna Pešić, Branka Prpa, Aida Ćorović, Vesna Mališić, Danica Vučenić, Stevan Filipović, Milan Vlajčić, Miodrag Majić, Željko Bodrožić, Dragoljub Draža Petrović, Želimir Žilnik, Teofil Pančić i mnogi drugi.

„Program „Samo vas gledam“ još jedan je korak u angažovanju „Novog Optimizma“ da se slobodne tribine i okupljanja organizuju u svim gradovima Srbije, i na taj način promovišu aktivizam, slobodno izražavanje i kritičko mišljenje u teškim uslovima u kojima se danas nalazimo. Takođe, cilj koji ovom i sličnim akcijama želimo da postignemo, je afirmisanje solidarnosti među svima onima koji u ovom trenutku trpe pritiske zbog svog javnog delovanja i stvaralaštva“, poručuju iz „Novog Optimizma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari