Katarina Petrović: Nisam se vratila na posao, traje disciplinski postupak u MUP-u 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Major policije iz Valjeva Katarina Petrović izjavila je za N1 da se nada da će Apelacioni sud da potvrdi presudu Višeg suda u Valjevu kojom je ona oslobođena optužbi za zloupotrebu službenog položaja.

Petrović je zaslužna za to što je javnost saznala da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović, pod dejstvom kokaina i alkohola, izazvao saobraćajnu nesreću na Dedinju. Sedam meseci pošto je hapšena, pod sumnjom da je zloupotrebila službeni položaj, Katarina Petrović je u četvrtak oslobođena optužbi.

„Presudu sam dočekala s radošću, a i iskreno, takvom ishodu sam se i nadala. Za mene je ta prvostepena presuda korak ka pravdi, postupak je trajao dugo, ali još uvek nije završen. Istovremeno je potvrda da u institucijama rade i neki časni ljudi koji profesionalno obavljaju svoj posao“, rekla je Petrović u Dnevniku N1.

Kako je ponovila, oslobađajuću presudu je očekivala, jer, kaže, zna da „nije uradila ništa što je protivpravno i protivzakonito“.

„Potvrda mi je da sam uradila pravu stvar i da nisam nikog izdala, već, naprotiv, da sam radila baš u javnom interesu“, izjavila je.

Petrović pretpostavlja da će Više tužilaštvo u Valjevu uložiti žalbu na ovu prvostepenu presudu.

„Pretpostavljam da će Više tužilaštvo u Valjevu, koje zastupa optužnicu iz Beograda, da će verovatno uložiti žalbu koja dalje ide na Apelacioni sud koji će odlučivati o ispravnosti odluke Višeg suda u Valjevu, koja je, ja mislim, jedino prava“, naglasila je.

O tome da li će i kada biti vraćena na posao i na poziciju majora u policiji, ona kaže:

„Ja sam još uvek privremeno udaljena s posla, moje udaljenje je vezano za disciplinski, interni postupak MUP-a, koji nema veze s tom presudom. Tako da ja očekujem vraćanje na posao nakon okončanja disciplinskog postupka, koji će trajati još neko vreme. Ne mogu da pretpostavim kakav će on ishod imati, ali ćemo se boriti da dokažemo da ni u tom delu nije bilo moje greške“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari