Tepić za Danas: Katarina, tako hrabra i neustrašiva, pokazala je da je pravi policajac koji služi građanima, a ne partiji, mafiji i kumovima 1foto FoNet/SSP

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je za Danas da je srećna i ponosna zbog oslobađajuće presude policajki Katarini Petrović iz Valjeva, koja je uhapšena zbog sumnje da je odavala informaciju o nelegalnim aktivnostima kuma predsednika Srbije, Nikole Petrovića.

„Sjajna vest. Iako je paradoks da živimo u zemlji u kojoj je sjajna vest kada se radi po zakonu i u ime pravde“, poručila je Tepić.

Ona je dodala da bi žlela javno da se zahvali Katarini, kao i svim građanima i javnosti koja je bila veoma glasna i aktivna u ovom slučaju, „jer nismo smeli da dozvolimo da i nju i ovaj slučaj “pojede mrak”, a išlo je ka tome“.

„I takođe je značajno što je vidljivost koju je Katarina stekla od kada je uhapšena, rasla i rasla jer su ljudi osetili duboko poštovanje prema njenom činu i žrtvi, ali i zbog toga što je pokazala da osim hrabrosti i preuzimanja rizika, Katarina je svojim činom pokazala i jako važnu stvar – da svi moraju biti jednaki pred zakonom. I naravno moram da kažem da sam ponosna što je Katarina, tako hrabra i neustrašiva, pokazala da je pravi policajac koji služi građanima, a ne partiji, mafiji i kumovima. I kao i inspektori Milenković i Mitić i Isakov, daje nadu da u policiji ipak još uvek ima profesionalaca koji neće izneveriti ni svoju značku, ni uniformu, zakon, ni građane“, istakla je Tepić.

Naglasila je da je prva bitka dobijena, ali da još traje.

„To je prvostepena presuda i Tužilaštvo će se sigurno žaliti, pa će Apelacioni sud odlučivati. U policiji je i dalje privremeno udaljena – do okončanja disciplinskog postupka. Tako da nastavljamo, ima još posla“, naglasila je Tepić.

Policajka iz Valjeva Katarina Petrović, koja je uhapšena zbog sumnje da je odala informaciju koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova krilo, da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nesreću na Dedinju, oslobođena je danas presudom Višeg suda u Valjevu.

Policajka Katarina Petrović hapšena je zbog zloupotrebe službenog položaja, nakon što je obnarodovala informacije o nesreći koju je skrivio kum predsednika Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, prenosi Nova.rs.

Tepić je 18. juna 2023. na društvenim mrežama objavila dokument koji otkriva ono što je vlast htela da sakrije, da je kum predsednika države drogiran i pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povredio dve žene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari