Kesić: Patriotski je dovesti naše kandidate za Oskara u emisiju 1Foto: Ivan Dinic nova.rs

Poslednja emisija „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ emitovana u subotu na Novoj S, izazvala je podeljene reakcije javnosti, a najviše negativnih komentara odnosilo se na goste – Jasnu Đuričić i Borisa Isakovića, glumce filma „Quo vadis, Aida“.

Oni koji su napadali autore emisije optuživali su ih da šire antisrpsku propagandu, uz komentare da su kvislinzi, izdajnici, strani plaćenici i slično. Oštra polemika se već dva dana odvija na društvenim mrežama a najmanje se priča o filmu koji je bosanski kandidat za Oskara i u kojem glume i naši glumci.

Autor i voditelj emisije „24 minuta“ Zoran Kesić kaže za Danas da je posao televizijske emisije i autora da radi onako kako misli da treba, po svojoj savesti, proceni i kućnom vaspitanju, a da je posao gledalaca da gledaju i da komentarišu.

– Mislim da je suludo da autor komentariše komentare gledalaca. Druga stvar, naravno da smo očekivali da će gostovanje glumaca iz Aide izazvati komentare gledalaca, uglavnom negativne. Znamo gde živimo, nažalost. Ali, da li ta naša svest o tome treba da nas spreči da uradimo nešto što mislimo da treba? Naravno da ne – ističe Kesić.

On dodaje da bi im lakše bilo da nisu doveli sjajne glumce iz Aide, ali da nikada nisu birali taj put da se dodvoravaju gledaocima.

Kesić: Patriotski je dovesti naše kandidate za Oskara u emisiju 2

– Nakon gledanja filma, shvatili smo koliko je snažan, jak, potreban, i koliko su uloge Borisa i Jasne – srpskih glumaca, dragocene. I koliko im treba pružiti podršku, znajući u kakvom društvu živimo. Naši glumci su kandidati za najveću svetsku filmsku nagradu, za Oskara. Patriotski je čin pozvati i u emisiju i reći „ej, ljudi, ovi glumci su razvalili“. Možemo biti ponosni na njih – navodi Kesić. Prema njegovim rečima, bilo bi zanimljivo videti da li je ovaj film uvršten u program Festa.

– Da li je moralno gurati ovaj film pod tepih da ti ne zamere šta će da kažu društvene mreže, ili je moralno reći – gledao sam film i mislim da je jako vredan i važan, za shvatanje situacije i za pomirenje na ovim prostorima. A komentare gledaoca emisije ostavljam gledaocima. Ovo je dobar film. Ozbiljno dobar film. Proglašavanje Aide antisrpskim filmom je, kako bi to neki popularno rekli, čist autošovinizam. To je film antimržnje, antizločina, antinepravde. Proglašavanje filma antisrpskim implicira da je ceo naš narod narod mržnje i zločina, a to neću i ne želim da prihvatim jer to prosto nije istina. Ko god napiše ili kaže da je ovaj film antisrpski znajte da je nula od patriote i u suštini mrzitelj sopstvenog naroda – zaključuje Kesić.

Još gore uvrede na društvenim mrežama dobijala je mlada glumica Milena Radulović, koja je na Instagramu objavila poster Aide nakon što je film i zvanično uvršten u konkurenciju za Oskara. Milena je pored sličnih komentara koje su dobili i autori emisije „24 minuta“ dobila i „preporuke“ da joj je bolje da ćuti, da je „prošla slava nakon što je tužila Miroslava Miku Aleksića“ pa traži još, da je „izdala sve koji su je podržali“ uz niz seksističkih i mizoginih komentara. Njenu podršku filmu komentarisao je čak i Veljko Ražnatović, Arkanov sin, poručivši joj da je – dno.

„Ti si za mene dno! Da ne bih nešto rekao što nije za društvene mreže, staću ovde, ali ti si, Milena, jedno dno“, napisao je sin Željka Ražnatovića Arkana. Interesantno je da većina onih koji komentarišu „Quo vadis, Aida“ film nisu ni pogledali, ističući da to ni ne nameravaju da učine jer je film, kako ocenjuju – antisrpski.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.