Kevin Spejsi: Mistični glumac 1Foto: EPA-EFE/ PAUL BUCK

Znam da postoje priče o meni i da ih je podstakla činjenica da sam jako zaštitnički nastrojen prema svojoj privatnosti. Kao što moji najbliži znaju, imao sam veze i sa ženama i s muškarcima.

Voleo sam muškarce celog života, a sad odlučujem da otvoreno živim kao gej muškarac. Želim se s tim nositi iskreno i otvoreno, a to počinje tako što ću preispitati svoje ponašanje, napisao je na tviteru slavni glumac Kevin Spejsi.

Lavina otkrivanja dobro čuvanih tajni Holivuda, koja je pokrenuta optužbama protiv Harvija Vajnstajna za seksualno zlostavljeno, ne može da se zaustavi. Ne samo da se, malo po malo, proširuje spisak novih imena žrtva slavnog producenta i svih onih koji su na sličan način zloupotrebljavali svoju poziciju i moć, sticajem okolnosti, slučaj Vajnstajn doveo je i do toga da Kevin Spejsi javno prizna da je gej. Naime, njegov mlađi kolega Entoni Rap optužio ga je za seksualno zlostavljanje koje se navodno dogodilo na jednoj žurci u njegovom stanu 1986. Na ove optužbe, Spejsi se oglasio na tviteru, gde je između ostalog napisao da je „prestravljen nakon što je čuo Rapovu priču“, te da se on ne seća celog slučaja, ali da mu duguje izvinjenje „za ono što bi bilo zaista neprikladno pijano ponašanje“. Priča ga je, kako kaže, podstakla i da reši druge stvari u svom životu, odnosno da javno kaže da je gej.

Mistični Spejsi godinama je uspešno čuvao detalje o svom privatnom životu. Još davne 1998. u jednom intervjuu je izjavio: „Što manje znate o meni, to će vam lakše biti da ubedite sebe da sam ja ta osoba na ekranu“. Ono što se zna jeste da je Spejsi bio jako nemiran kao dete, te da je zbog svojih nestašluka završio u vojnoj školi, iz koje je kasnije iz istih razloga izbačen. U tom period zavoleo je i glumu, bežeći iz škole u bioskop. Upisao je DŽulijard, a nakon dve godine napustio je prestižnu školu, spreman da osvoji Brodvej, što je vrlo brzo i učinio. Prva velika filmska uloga bila je u čuvenom ostvarenju „Dežurni krivci“, za koju je dobio Oskara. Lik Verbala Kinta zacementirao je njegov glumački put koji se uglavnom sastoji od uloga slatkorečivih manipulatora poput čuvenog Frenka Andervuda iz serije „Kuća od karata“. Igrao je u ostvarenjima „Sedam“, „Poverljivo iz LA“, „K-paks“, a film „Američka lepota“ doneo mu je još jednog Oskara. Iako je holivudska zvezda i dalje često igra u pozorištu. Rođen je 26. jula 1959. Druži se s Bilom Klintonom, podržava Demokratsku stranku, upoznao je Uga Čaveza, protestvovao protiv Aleksandra Lukašenka…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari