Dosadna i uporna kiša ozbiljno je poremetila, ne samo satnicu mečeva, već i ritam srpskih tenisera u drugom kolu turnira iz serije 1000 u Majamiju. Nakon prvog prekida zbog lošeg vremena, Olivije Rohus nokautirao je Novaka Đokovića u uvodnom setu (6:2), dok je u drugom delu meča kod rezultata 6:6, usled kiše, duel po treći put prekinut.

Za razliku od Đokovića, kome bi sivi oblaci trebalo donekle da pomognu kako bi se barem malo presabrao, koncentrisao i poboljšao igru, kiša nije omela Jelenu Janković koja je savladala Mariju Koricevu sa 2:0 (6:4, 6:0). Jankovićeva će se u trećem kolu sastati sa pobednicom duela između Elene Vesnine i Julije Gerges.

Đoković je loše odigrao prvi set protiv neugodnog Rohusa. Belgijanac je uspeo da munjevito napravi čak dva brejka u uvodnim delovima seta, tako da je za tili čas na semaforu pisalo 4:0 za Olivijea. Mlakim udarcima sa osnovne linije, prosečnim servisom i slabašnim riternom, Srbin do kraja prvog dela nije uspeo da uspostavi svoj stil igre. Scenario se donekle promenio u nastavku meča. Sve do rezultata 2:2 teniseri su čuvali svoj servis, ali je u nezgodnom trenutku Rohus napravio brejk. Zahvaljujući ogromnom iskustvu, ali i znanju, Novak je odmah uzvratio istom merom tako da su do prekida meča, koji do kasno sinoć nije završen, oba tenisera bila na istom odstojanju. Jankovićeva je pokazala da se nalazi u dobroj formi. Nakon osvajanja Indijan Velsa, Jelena je nastavila sa kvalitetnim partijama. Koriceva je parirala srpskoj teniserki u prvom setu, kada je Jeleni dva puta oduzela servis, ali je Beograđanka ipak u najvažnijim momentima u tri navrata napravila brejk, dok je u drugom delu meča Ukrajinka potpuno deklasirana.

Neizvesna satnica mečeva Troickog i Vemića

Kiša je poremetila satnicu mečeva između Viktora Troickog i Davida Nalbandijana, kao i srpsko-hrvatskog paar Dušana Vemića i Ive Karlovića u duelu sa Martinom Damom i Filipom Polašekom. Ana Ivanović i Agnješka Radvanska, odnosno Janko Tipsarević i Filip Pečner trebalo bi da u subotu odigraju mečeve drugog kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari