Kisić Tepavčević: Nije drugi talas virusa, već drugi "pik" prvog talasa 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da u Srbiji nije nastupio drugi talas epidemije korona virusa, već je reč o „drugom piku“ – vrhuncu prvog talasa.

U poslednja 24 sata u Srbiji su testirani uzorci 7.784 osobe, a prisustvo korona virusa potvrdeno je kod 143, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Kisić Tepavčević je za TV B92 kazala da je prvi talas imao silaznu putanju, a da se sada ponovo penje te je rekla da se nada da neće dostignuti prvi „pik“.

„Ne treba da se broje i očekuju talasi, virus je tu. Svako treba da učini sve da se spreči dalje širenje“, istakla je ona.

Ona je naglasila da se zaraženi – „rezervoari“ – kreću, te da je potrebno da građani da učine sve kako se ne bi zarazili.

Govoreći o predstojećoj utakmici finala Kupa Srbije u fudbalu, Kisić Tepavčević je kazala da je rizično svako okupljanje većeg broja ljudi gde kontakt moguć.

Dodala je da su mere za ponašanje na takvim manifestacijama propisane i da je na građanima koji budu išli na takve događaje da ih se pridržavaju.

Kisić Tepavčević je navela da je do danas zaraza registrovana kod 91 studenta i da se intenzivno radi na njihovoj izolaciji.

Ona je ponovila da mlađi čine većinu novozaraženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari