Kisić Tepavčević: Od početka pandemije u ustanovama socijalne zaštite 910 zaposleno na neodređeno 1Foto: BETAPHOTO/Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja/Djordje Krstic/DS

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je od početka pandemije do danas 910 osoba zaposleno na neodređeno vreme u ustanovama socijalne zaštite i da ministarstvo „intenzivno“ radi na zapošljavanju još ljudi.

„Za jačanje infrastrukturnih kapaciteta ustanova socijalne zaštite ove godine izdvojeno je 217 miliona dinara, dok je za njihovo opremanje opredeljeno 574 miliona dinara“, rekla je ministarka na otvaranju nove zgrade Centra za socijalni rad u Čačku, a preneo njen kabinet.

Ona je podsetila da je u toku godine usvojen Zakon o socijalnoj karti i da su u toku pravne i tehničke pripreme za početak njegove primene.

„U završnoj fazi su Nacrt zakona o pravima korisnika usluga privremenog smeštaja u socijalnoj zaštiti i Nacrt strategija deinstitucionalizacije i razvoja usluga socijalne zaštite u zajednici za period 2021-2026. godine, u toku je i izmena krovnog Zakona o socijalnoj zaštiti, a radi se i na izradi Nacrta zakona o socijalnom preduzetništvu“, dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari