Kisić Tepavčević: Ratni invalidi zaslužuju da sva pažnja bude posvećena njima 1Foto: BETAPHOTO/Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja/Dusan Skondric/DS

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević izjavila je danas da ratni vojni invalidi zaslužuju da „puna pažnja“ tog ministarstva bude posvećena njima.

Kako je navelo ministarstvo, na sastanku sa predstavnicima ratnih vojnih invalida u Кruševcu bilo je reči o statusu i pravima ratnih vojnih invalida i boraca, kao i o primeni Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica.

Ukupan broj korisnika boračko-invalidske zaštite u Кruševcu je 302, od toga je 162 ratnih vojnih invalida i civilnih invalida rata i 140 korisnika porodičnih prava, dodato je.

Korisnici ustanova socijalne zaštite najsavesniji deo populacije

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević ocenila je danas da su zaposleni u ustanovama socijalne zaštite i korisnici u prethodnom periodu podneli veliki teret, stoički su se držali i izašli kao pobednici iz borbe sa koronom.

„Korisnici ustanova socijalne zaštite pokazali su se kao najodgovorniji i najsavesniji deo populacije u borbi protiv korone, budući da je obuhvat vakcinacijom u tim ustanovama preko 90 odsto“, rekla je ona u Kruševcu, saopštilo je Ministarstvo koje vodi.

Ona je istakla da od juče, prvi put nakon 15 meseci, nema zaraženih od korone u tim ustanovama, ni među zaposlenima, ni među korisnicima, navelo je Ministarstvo.

Saopšteno je da je Kisić Tepavčević u Кruševcu razgovarala sa predstavnicima svih ustanova socijalne zaštite u tom gradu, kojima je poručila da će Ministarstvo u narednom periodu učiniti sve da se unaprede uslovi rada zaposlenih i kvalitet usluga i života korisnika.

Кisić Tepavčević je obišla Gerontološki centar, Centar za socijalni rad, Dom za decu i omladinu „Jefimija“ i Centar za osobe za invaliditetom.

Prema njenim rečima, Ministarstvo je u toku ove godine, kada su u pitanju namenski transferi, za Кruševac izdvojilo 23 miliona dinara.

Ove godine će za Gerontološki centar Кruševac biti izdvojeno oko 3,5 miliona dinara, a za Dom za decu i omladinu „Jefimija“ gotovo isto toliko za poboljšanje uslova rada i kvaliteta usluga.

Napomenuto je da se na tome neće stati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari