Kladovo: Geronto domaćice brinu o 48 korisnika 1Foto: J. B. K.

I ove godine u opštini Kladovo realizuje se program Pomoć u kući po kome pet geronto domaćica obilaze 48 korisnika usluga. Na ovim poslovima angažovane su žene sa evidencije nezaposlenih NSZ koje su po uspešno završenoj obuci dobile sertifikate.

Polovina korisnika usluga živi u Kladovu, a osim o 24 stanovnika Kladova geronto domaćice brinu i o 19 osoba u Velikoj Vrbici, četiri u Korbovu i jednoj u Reci.

Njihov posao je održavanje higijene korisnika i prostora u kome oni žive, nabavka namirnica i lekova, plaćanje računa i za ove poslove je angažovano pet geronto domaćica, žena sa evidencije nezaposlenih koje su po uspešno završenoj obuci dobile sertifikate.

Finansijska sredstva za realizaciju programa “Pomoć u kući” iznose 2,3 miliona dinara i program traje do kraja 2022. godine.

Pružanje usluga socijalne zaštite “Pomoć u kući” starim i osobama sa invaliditetom realizovan je u kladovskoj opštini i prošle godine, trajao je devet meseci i bilo je angažovano, kao i ove godine, pet geronto domaćica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari