U Kladovu startovao program “Pomoć u kući starim osobama i osobama sa invaliditetom“ 1Foto: J. B. K.

U narednih šest meseci u okviru programa ”Pomoć u kući starim osobama i osobama sa invaliditetom“ pet geronto domaćica obilaziće 50 korisnika u kladovskoj opštini i pružati im pomoć pri kupovini namirnica, pripremi lakših obroka, održavanju lične higijene i prostora u kome borave, nabavci lekova, plaćanju računa kao i zadovoljenju društvenih i kulturnih potreba.

Godinama kladovska lokalna samouprava sarađuje sa udruženjem “Inkluzija danas” iz Prokuplja u pružanju usluge “Pomoć u kući” i ta saradnja nastavljena je i ove godine.

– U decembru je potpisan ugovor sa Udruženjem „Inkluzija danas“ iz Prokuplja za pružanje usluge „Pomoć u kući“ sa kojima lokalna samouprava, godinama unazad, ima odličnu saradnju. Obuka je sprovedena po akreditovanom programu, a pet žena sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja, dobilo je ovaj human posao gerontodomaćica – navode nadležni.

One će tokom trajanja programa obilaziti 50 korisnika i pomagati im pri kupovini namirnica, pripremi lakših obroka, održavanju lične higijene i prostora u kome borave, nabavci lekova, plaćanju računa kao i zadovoljenju društvenih i kulturnih potreba.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari