Kladovo: Hapšenje zbog prevare 1Foto: Stefana Savić

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu uhapsili su radnicu opštine S. D. (1972) iz Kladova.

Kako se navodi u sapštenju PU Bor, sumnja se da je S.D. dovela u zabludu četrdesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Kladova, obećavajući mu da će u njegovo ime kupiti zemljište u državnoj svojini i legalizovati objekat koji je on već sagradio na toj parceli i za ove usluge je, u više navrata, tražila novac.

U policijskom saopštenju se takođe navodi da se sumnja, da je S.D. sačinila rešenje o promeni namene zemljišta sa neistinitim podacima, koje je u pisarnici zavela pod brojem rešenja druge osobe i da je na isti način sačinila i sporazum u koji je unela neistiniti podatak da je služba za pravne poslove donela rešenje da se oštećenom dodeli parcela u državnoj svojini iako je pod tim brojem evidentirana druga osoba. Osumnjičena se tereti i da je od oštećenog takođe tražila novac kako bi mu pomogla u legalizaciji objekta koji je sagrađen na njegovom imanju i sumnja se da je na ovaj način, u periodu od 2010. do 2018. godine, muškarca oštetila za 8.300 evra.

Osumnjičena je privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu i nakon saslušanja na predlog dežurnog zamenika javnog tužioca sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor do 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari