Kladovo: Hapšenje zbog prevare 1Foto: Stefana Savić

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu uhapsili su radnicu opštine S. D. (1972) iz Kladova.

Kako se navodi u sapštenju PU Bor, sumnja se da je S.D. dovela u zabludu četrdesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Kladova, obećavajući mu da će u njegovo ime kupiti zemljište u državnoj svojini i legalizovati objekat koji je on već sagradio na toj parceli i za ove usluge je, u više navrata, tražila novac.

U policijskom saopštenju se takođe navodi da se sumnja, da je S.D. sačinila rešenje o promeni namene zemljišta sa neistinitim podacima, koje je u pisarnici zavela pod brojem rešenja druge osobe i da je na isti način sačinila i sporazum u koji je unela neistiniti podatak da je služba za pravne poslove donela rešenje da se oštećenom dodeli parcela u državnoj svojini iako je pod tim brojem evidentirana druga osoba. Osumnjičena se tereti i da je od oštećenog takođe tražila novac kako bi mu pomogla u legalizaciji objekta koji je sagrađen na njegovom imanju i sumnja se da je na ovaj način, u periodu od 2010. do 2018. godine, muškarca oštetila za 8.300 evra.

Osumnjičena je privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu i nakon saslušanja na predlog dežurnog zamenika javnog tužioca sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor do 30 dana.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.