Kladovska javna preduzeća i službe u potpunosti spremni za zimsku sezonu 1Foto: J. B. K.

Predstojeću zimsku sezonu, sva javna preduzeća, ustanove i službe dočekuju spremno, a ukoliko to bude potrebno lokalna samouprava će pomoći, rečeno je na sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije koja je sazvana kako bi se utvrdilo stanje na terenu.

-Tražili smo od svih javnih preduzeća, Zdravstvenog centra, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i ostalih da nam kažu koliko su spremni za predstojeću zimsku sezonu. Dobili smo garancije da su svi spremni 100 odsto. Sva javna preduzeća i službe planom rada predvidele su postupanje u zimskom periodu – kaže predsednik opštine Kladovo i komandant Štaba za vanredne situacije Saša Nikolić.

Na ovoj sednici, sazvanoj kako bi se utvrdilo stanje pred zimsku sezonu, svoju spremnost za predstojeći zimski period potvrdili su JP „Jedinstvo“, Elektrodistribucija, JP „Komunalac“ koji je opremljen novim mašinama, HE „Đerdap“, Policija, Vatrogasno spasilačka brigada, Zdravstveni centar, Crveni krst, navode nadležni u lokalnoj samoupravi.

Kažu i da će lokalna samouprava, ukoliko bude potrebno, pomoći, a budžetom su predviđena sredstva za čišćenje vodotoka i za zimsko održavanje, što lokalna samouprava redovno radi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari