Kladovski vatrogasci imaju pune ruke posla: Samo u nedelju gasili pet požara 1Foto: privatna arhiva

U kladovskoj opštini poslednjih dana učestali su požari i na otvorenom prostoru i na stambenim objektima, pa su pripadnici vatrogasno – spasilačkog odeljenja gotovo svakodnevno na terenu. Samo u nedelju, 19. februara, uz pomoć kolega iz Bora, Majdanpeka, Negotina i Donjeg Milanovca, gasili su pet požara.

Apel da se vatra ne pali na otvorenom dobija na značaju ako se zna da su kladovski vatrogasci u dva dana gasili čak šest požara na otvorenom.

Pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja Kladovo su u utorak, 21. februara prvo gasili makiju u ataru sela Rtkova gde je u požaru izgoreo jedan hektar pod niskim rastinjem.

U utorak veče morali su ponovo da intervenišu, gaseći požar koji je zahvatio makiju na površini od pet ari, u ataru Velike Kamenice.

Kladovskim vatrogascima su zbog pet požara na različitim lokacija u nedelju, 19. februara, u pomoć priskočile kolege iz iz Bora, Majdanpeka, Negotina i Donjeg Milanovca.

Pripadnici VSJ Kladovo su zajedno sa vatrogascima iz Bora, Majdanpeka i Negotina, ukupno je bilo angažovano 15 pripadnika sa šest vozila duže od šest sati gasili požar koji je zahvatio otvoren prostor na površini od 60 ha u ataru Velesnice.

Gotovo u isto vreme su vatrogasci iz Kladova u sadejstvu sa kolegama iz Bora i Donjeg Milanovca, osam vatrogasaca i tri vozila, gasili požar koji je zahvatio otvoren prostor na površini od 15 ha u ataru Petrovog Sela.

Vatrogasci iz Donjeg Milanovca, su u nedelju intervenisali i u ataru Tekije gaseći požar koji je zahvatio otvoren prostor na površini od pet ari, a kladovski su tokom večeri gasili i požar na otvorenom prostoru, 30 ari je u pitanju, u Miročkoj ulici u Kladovu.

Uz požare na otvorenom prostoru, kladovski vatrogasci su u nedelju gasili i požar koji je zahvatio dimnjak na privatnom domaćinstvu u Kladovu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari