Klanica "Big Bul" ojadila stočare: Za svinje i bikove nisu dobili ni dinara 1Foto: EPA-EFE/ORLANDO BARRIA

Redakciji Danasa javilo se 20 poljoprivrednika iz mačvanskih sela Drenovac, Ševarice i Mačvanski Pirčinović, koji tvrde da im klanica „Big Bul“ za neplaćenu stoku duguje oko 10 milionadinara.

„Stoku su otkupljivali od nas od maja do novembra prošle godine i do dana današnjeg nisu nam isplatili ni dinara“, tvrdi Dojčilo Makević iz sela Drenovac kod Šapca.

„Duguju mi više od 230.000 dinara za svinje. Svi poljoprivrednici koji su im svinje i bikove predali, imaju dokumenta da je stoka ušla u klanicu i dobijen je papir za subvencije, kojim se to potvrđuje“, objašnjava Makević.

Klanica "Big Bul" ojadila stočare: Za svinje i bikove nisu dobili ni dinara 2
Dojčilo Makević Foto: privatna arhiva

Poljoprivrednik Dragan Reljić kaže da klanica „Big Bul“ nije ojadila samo stočare iz Mačve, već i iz Pocerine i Jadra.

„Ukupna suma koju ova klanica duguje poljoprivredicima za neisplaćenu stoku je veća od 100.000.000 dinara. Meni su ostali dužni 3.480.000 i ja sam ih za tu sumu tužio“, objašnjava on.

Mnoge poljoprivrednike ovo je dovelo do ruba propasti pa nemaju novca ni za jesenju setvu, a najgore je kažu što je klanica u blokadi, pa ne mogu ni sudskim putem da naplate dugovanje.

Više puta su pokušli da ih dobiju telefonom, ali na stare brojeve više se niko ne javlja.

Kako saznajemo, vlasnik „Big Bula“ je Miloš Radojević iz Niša u čijem se vlasništvu nalaze Industrija mesa „Biftek“ i klanica „Agroživ“iz Žitišta.

Klalnicu „Big bul“ vodi Radojevićeva ćerka, koja sa porodicom živi u Sremskoj Mitrovici gde i Radojević često navraća.

Klanica "Big Bul" ojadila stočare: Za svinje i bikove nisu dobili ni dinara 3
Dragan Reljić Foto: privatna arhiva

„Ja sam radio za njih i posredovao u kupovini stoke, sada više neće da mi se jave, jer sam ih tužio za svoj novac. Imao sam povrenja u njih kao i ostali. U početku je išlo dobro, onda je prošle godine sve stalo i ništa nam nije plaćeno“, objašava Reljić.

Prema informcijama dostupnim javnosti, kompanija „Big Bul doo“ u Bačincima kod Šida, u blokadi je za preko 300.000.000 dinara.

Stočari tvrde da je u međuvremenu promenila naziv i nastavila da otkupljuje stoku ali pod drugim imenom, u istim prostorijama i da čak u upravnoj zgradi rade isti ljudi.

Redakcija Danasa pokušala je da stupi u kontakt sa nekim od nadležnih u kompaniji „Big Bul“, ali do izlaska ovog teksta, niko nije odgovorio na pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari