Knjiga Jelene Obućine od danas u prodaji 1Foto: Danas

Na dvesta strana kroz minut uvoda ono što nam se dešavalo poslednjih dve godine – to je suština knjige „O Njima zbog Nas“.

Jelena Obućina i izdavačka kuća Dan Graf sa ponosom publici predstavljaju i u prodaju puštaju prvu knjigu autorke „O Njima zbog Nas”. Ova knjiga posebno će obradovati poštovaoce Jeleninih, sada već kultnih, uvoda koje piše i govori za emisiju „Pregled dana“ Njuzmaks Adria.

Najave koje Obućina piše za “Pregled dana“, pretočene su u njenu prvu knjigu “O njima zbog nas “- jer su prethodno učinile da sa nestrpljenjem čekamo večernji informativni program. Takođe, postale su viralne na društvenim mrežama.

Uvodi ostaju kao novinarski spomenik trenutka koji živimo, a Jelenina oštrica upravo leži u mogućnosti da oporu istinu, napiše i izgovori koncizno, pronicljivo i uvek uz metaforu koja ostaje i odzvanja.

Knjiga je u prodaji u okviru onlajn prodavnice Danasa, u svim većim knjižarama ili bolje snabdevenim trafikama. Cena knjige je 999 dinara.

Promocija knjige „O Njima zbog Nas” zakazana je za petak, 1. april na Dorćol Platzu od 18 časova, a sa autorkom knjige razgovaraće Vojislav Žanetić i Danica Vučenić.

Promociju možete pratiti i u uživo na fejsbuk stranici Danasa. Oni koji budu prisustvovali događaju, biće u prilici da upoznaju autorku i kupe potpisani primerak knjige.

Jelena Obućina rođena je 1982. u Bajinoj Bašti, završila je Valjevsku gimnaziju a potom Fakultet političkih nauka. Kako kaže, već sa 12 godina radila je dečiju emisiju na Radio Patku, sa 15 počela da piše za list „Napred“. Pre angažmana na RTS-u, gde je bila i deo tima informativne emisije Oko, radila je i na B92. Još početkom karijere, koji je provela u RTS-u kao urednica Dnevnika 3, Obućina se postavila prema profesiji kao neko sa integritetom.

Kako je tada ocenila, u novinarstvu je važno da ostanete svoji, da se ne prodate, da ne pravite propagandni program u želji da se dopadnete vlastima. Zbog svojih stavova, Obućina je 2016. godine bila na udaru tabloida uz salve uvreda jer im se, između ostalog, nije svideo izveštaj Dnevnika o majskom protestu održanom zbog rušenja objekata u Savamali. Radeći u informativnoj redakciji javnog servisa, posao na televiziji pod uticajem države ocenila je kao daleko teži nego u privatnom.

Novinarsku karijeru Jelene Obućine, urednice televizije Njuzmaks Adria, svakako će najupečatljivije obeležiti trenutni angažman u emisiji Pregled dana, koja se emituje na Novoj S.

Autorka kaže da je datum objave knjige koji pada na izbornu tišinu dobro odabran jer “kad svi ćute, mi pričamo “.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari